Tuesday, November 2, 2010

hari yang cerah

Views
seronok sket hari ni sbb hujan dari malam semalam, dah berenti, legaaaa....pheww...

bleh basuh baju, jemur baju...tu yang paling best...sebab stok seluar da nak habis bukan seluar dalam hokeh bukan apa, takut betol aku kalau nak kena pakai kain batik...hahaha...tu je ke alasan kau ain? hehehe...bukan la takut, tp malas, bleh je nak pakai, aku je yang taknak...tak suke...mak aku da banyak kali da bising aku tak mcm anak dara...alaaa...

tadi dah jemur dah sebakul penuh kain, harap2 la panas nya hingga ke petang, risau pula kot2 hujan di tengah hari...biar hidup aku je yang hujan takpe, kau matahari, kau kena kasik kaw2 punya supaya baju2 tu kering dan garing sbb mak aku tak guna daia...leh terima alasan aku matahari?

hah...lagi satu, td pagi2 lagi my sis tepon, katanya tak pegi keje ari ni, umah dia banjir...wah...gawat ginik...pastu dia tanya soklan cepumas, nak kena selamatkan apa eh? haih...ekau nih, ponat jo omak anta ekau belajo tinggi...nak tergelak aku dgr...bukanlah nak kutuk tahap kebongekan akak aku mesti ngah gabra kan...

okeh...pertama sekali, selamatkan diri dan mereka yang lain, pastu bawak sekali maklumat penting seperti ic, surat beranak, surat nikah dan sbg nya...pastu kalau boleh selamatkan benda lain, hah...selamatkanlah barang2 berharga yang ada...huhu...cuaknya...yelah, mana pernah ada pengalaman mcm ni, i wish her and her family selamat, takyah kena pindah2 nih, sbb susah kot, ada anak kecik lagi...huh...doakan kalian selamat hokeh...lab u lah sayang...


notakaki : nak gi basuh baju lagi ah...hidup yang bosan memang kena begini...

8 comments:

Azuan said...

musim banjir dah tiba...harap3 semua slamat..

surat beranak ak dah lama hilang...huhuu

therosputih said...

surat beranak kau ilang? huih...pegi buat baru...susah nak mintak keje...

white rose said...

yolah, arini ade cerah, tapi kesejukan tetap ade...

aku penah alami banjir, tapi longkang je la banjir...

aku budak tere berenang, aku berenang dalam longkang tu sambil tangkap udang...

hahahahaha...

therosputih said...

heee...budak tak senonoh nih...main dalam longkang...karang lemas, sape nak perasan...

Yasminhamid said...

tak best bila hujan time cuti tak leh jalan2..

therosputih said...

dah biasa dah akak...duduk pantai timur mcm ni lah...cuti sekolah ujung tahun, mmg berbungkus dalam selimut je lah...

mekchu said...

dah nak musim tengkujuh nih.. therosputih siapkan apa yg patut ok.. take care :)

therosputih said...

thanks mekchu...dah siap dah ni, sampan kertas byk2...nnti nak hanyutkan dalam longkang...hehehe