Saturday, January 5, 2013

hadiah beli sendiri

Views
baru-baru ni masa kat umah sabah baru2 pun takdelah baru mana pun, dari tahun lepas lagi alkisahnya , sambil sambut ulangtahun, dan sambil menggembirakan hati sendiri, aku telah membeli sesuatu yang sungguh bermakna untuk diri sendiri...

sangatlah bermakna...

bukan beli gelang emas...jauh sama sekali beli kereta baru ke hape...tapi beli ni...

tunjuk jenama dulu lah, jenama biasa2 saje

ia adalah sebuah mini freezer yang sungguh comel

gambar sekitar2 dia sengaja dipadamkan, wakakaka

saiz dia, alaaa...setakat pinggang aku je, pun tak sampai kot...ahaks...sangatlah kecil...tapi okaylah duk umah bujang, daripada takdak freezer...

alkisah, freezer yang ada kat umah aku tu buat hal, tempat cool dia takde bape nak cool lagi dah, bikin panas saja....aku syak dia punya wap sejuk tu nak kena pi hantar servis, sebab tengok yang lain2 okay je, cuma tu lah, tak sejuk...nak angkut bawak gi kedai tak mampu, berat dan takde transport...jadik, biarkan saje dia di situ menjadi penghalang pintu dapur...

decide nak beli freezer ni, sebab tak tahan, nak makan tembikai, atau buah2 lain yang bersaiz tak mampu dihabiskan dalam masa sekali hadap, sangat susah...so, decide beli freezer yang regenya takdelah mahal sangat...tak mampu kot nak beli yang mahal2...

walaupun kecik, freezer aku ini sangatlah bermakna untuk aku...hadiah beli sendiri kot namanya...

kecik2 bukan sebarang kecik, banyak berguna
see...sume nak sumbat...kicapla, santan la...hihihi

notakaki : tahun ni punya ulangtahun tak fikir lagi nak beli apa, yang penting boleh guna untuk kepentingan bersama...

*kopak jugakla poket ini belinya, nampak je kecik, tapi mak aih...

15 comments:

fatin amalina husna said...

hehe..oklar tuh..ada jugak hadiah utk diri sendiri kan..=)

therosputih said...

fatin amalina husna
huish...harus manjakan diri sendiri, nak harapkan orang bagi kita hadiah, ntah2 tak de pun...jadik, beli sendiri lah...kompem dapat apa yang kita nak...hehehe

adyna said...

Tak pe itu lebih berharga kan;)

therosputih said...

kak adyna
hehehe...betul tu kak, sangat berharga dan berguna...lagi2 kalau pakai duit sendiri, sayangnya tu lebih sket...ekekeke

cik azLyzah⊙.☉ said...

ok ape beli sendiri..yang penting puas hati.ye takkkkkkk

therosputih said...

cik azlyzah
dah nama pun beli sendiri kan, harusla puas hati..hehehe

~emi~ said...

berapa rm ni akak klu yg sebesar ni? Mcm menarik je..sy stay kat rumah sewa, tak mampu nak beli peti ais besar w'pun share2 dgn kawan. Lgpun student lagi kan. Klu yg kecik camni pun mcm nice jugak..murah la sikit..

therosputih said...

emi
ini akak beli dalam rm490, harga sabah la tapi, tambah2 plak tempat akak ni jauh dari bandar...so, harga barang memang ada kelas punya...

~emi~ said...

oo..mahal jugak. Hihi. Ingatkan kalau kecik tu murahnya berganda2..kehkeh. Mungkin kt semenanjung murah sket kot..boleh la try survey nnt..takla kempunan sgt nak minum ais nnt, kehkeh :D

Farah Waheda Wahid said...

hadiah beli sendiri untuk kegunaan sendiri... ^_^... ada kepuasannya di situ kan? Alhamdulillah, rezeki Allah bagi kan?

therosputih said...

emi
kalau kat semenanjung, rasanya lebih murah kot, ntah2 tak sampai pun 400...lepasla setakat nak minum air sejuk tu kan...

therosputih said...

farah waheda wahid
itulah, dah nama pun beli sendiri, memang akan puas hati punyala...

tak kisahla besar ke kecik hadiahnya pun kan, syukur banyak2 dah atas kurniaan allah...

ayut said...

comel!nk beli gak..brape ye ni ain?katne bli?

therosputih said...

ayut
peti sejuk ni, kalau harga sabah rm490, kalau harga semenanjung, murah lagi nih...

Mimie Najib said...

comelnya..kalau beli yng besar pun, mesti jap je penuh brng dlm tu kan..=)