Saturday, January 12, 2013

cendawan? not for me please...

Views
sejak mengandung nih, aku ada satu benda yang dulunya aku suka sangat makan, tapi tidak lagi sekarang...bukan sebab demanding or what, i just feel like...i don't like that mushroom anymore...

credit to here for this picture

straw mushroom ni aku hanya makan bila order noodle in tom yum soup tak lain tak bukan dari secreto recipeto la...

credit to here for this picture
teringat kat satu entry lama2 dolu, betapa sukenya aku makan mushroom nih...sekarang ni, hanya tinggal sejarah sajalah...

tengok mushroom pun dah tak bape nak selera...kalau makan jugak, kompem pastu muntah...

notakaki : hope lepas bersalin, everything goes back to my normal life...

20 comments:

JaSSNaNi said...

pembawakan budak kot?
cam nani hari tu, tak suka lamb chop... aduyaiii.. sblm tu itu ler yg nani minat.. aleh2 setiap kali makan waktu mengandung.. sure muntah.. so tak brani makan langsung.. wait and see nanti... kalau boleh makan maknanya waktu mengandung je alahannye.. bau gamaknya.. tak sesuai tekak.. :D

~emi~ said...

Fevret! sy suka sgt mushroom. Sgt3 suka la pendek kata. Tp selalunya org pregnant mmg mcm akak ni. Apa yg dulunya fevret, now tak suka. Apa yg dulunya paling pantang, skrg suka..hehe. Tp certain makanan jela...biasalah, pembawakan budak agaknya..

Budak Kampung said...

mush iman..dush..dush..tapi bila dlm kuah spgaheti iman mkn tau

ayut said...

pembawakan org mengandung kot ain...dia dulu suke jd tak suke..mne tau nnt pas bsalin suke blik..hihihi

adyna said...

akak suka cendawan nie :)

Mama Adam said...

owhhh...maybe pembawakan budak kot.
btw, i likeeee cendawan :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

sedap nyeeeee

therosputih said...

kak jassnani
ari tu masa awal2 ngandung, boleh lagi makan...tp bila dah masuk 2nd trimester tuh....tgk cendawan pun rasa loya dah...

therosputih said...

emi
mungkin jugakla kan...pembawakan budak...dulu ingatkan dah berubah selera ke aku nih...kikikiki

therosputih said...

budak kampung
itulah, kalau letak dalam spageti tu kan...perghh...sedap...tapi buat masa sekarang ni, taknak makan mushroom dah kot...tak suka...

therosputih said...

ayut
kita wait and see nih...pas bersalin, habis berpantang bagai...tengok gaya camne jadiknya...

therosputih said...

kaka adyna
ain pun!!! tapi itu dulu...hehehe

therosputih said...

mama adam
kesimpulannya gitulah gamaknya kot...hehehe...

therosputih said...

cik azlyzah
apa yang sedap tuh? hehehe...tomyam!!! sangat sedap...

Intan Akma said...

saya pon x suka mushroom..tapi mushroom soup pizza boleh telan sampai licin..ekeke

therosputih said...

intan akma
adeh...mushroom soup, sedap...lama tak makan...hehehe

Farah Waheda Wahid said...

mushroom memang sedap... ^_^ my favorite too...

therosputih said...

farah waheda wahid
nak tengok pas bersalin pasni, adakah masih begini atau tidak...

cik azLyzah⊙.☉ said...

tomyam + cendawan tu sedap...dah lame tak poekena tomyam dengan cendawan tu...

Mimie Najib said...

mesti bila time pregnant xsuka mkan bnda tu, nti anak pun ikut tak suka sama kan...hehe