Tuesday, January 8, 2013

tarikhnya masih samar

Views
alhamdulillah, semalam...selamat berjumpa dengan doktor pakar sakit puan OnG dan selamat jugak melayang duitnya untuk berbincang dengan keputusan tentang kaedah bersalin nanti...dah sedia maklum yang aku bakal melalui proses melahirkan anak secara pembedahan, cuma tak tau lagi bila dan doktor mana yang akan bertanggungjawab atas keseluruhan prosesnya itu....

sebelum tuh, bincang2 dengan my mother, tentang kat mana nak lahirkan baby nanti...dah decide dah nak beranak kat husm, cuma boleh pilih...nak under husm terus atau ada satu lagi pilihan, bawah husm jugak, cuma yang ini fully swasta punya...meanings...$$$$$ la sket...

bincang punya bincang...okay...decided...nak beranak kat unisains, bawah husm....kalau ikutkan aku, memang takkan pilih unisains la, tp sebab fikir, kalau beranak kat situ, keselesaan pada orang yang nak menunggu sepanjang aku dalam wad yakni mak aku sendiri, sebab dapat bilik sendiri, ada bilik air sendiri, tak payah share2...keselesaan dari segi rawata, doktor, dan penjagaan lain aku tak bape pasti la plak, aku tahu ni pun sebab mak aku yang citer...dan dia jugakla yang decide untuk aku beranak kat situ...dia sendiri yang pilihkan doktor untuk aku...cayalah mak aku...sayang ma lebih2...

semalam, jumpa dengan doktor pakar OnG, yakni doktor yang bakal bertanggungjawab sepenuhnya ketika operation aku nanti, bincang2 dengan dia, katanya...tak dapat nak decide lagi bila tarikh untuk operate, dan disebabkan aku ada dua tarikh due, tu lah, sape suh tak hengat tarikh last period dulu jadik, doktor suh datang lagi jumpa dia after 2 weeks, kali nih untuk bincang tarikh operate...

dan semalam jugak...masa timbang berat, seems like berat aku remains the same with the last 3 weeks ago punya berat je..adeh...kan aku dah cakap, aku tak bape nak selera makan, see...memang tak naik la berat aku...sekarang nih, misi nak menaikkan berat badan...

notakaki : aku tak rasa nak makan pun sekarang nih, kenapa tah...adakah sebab aku runsing memikirkan sesuatu sampai tak selera jadiknya atau memang aku errr...entah...taktau nak sambung ayatnya lagi dah...

teringin nak makan tembikai yang isinya warna merah

beriya ayah aku beli ikan patin sebab dia ingat aku mengidam nak makan ikan patin, punyalah usaha nak bagi aku berselera makan nasik, tapi nampak gayanya, tak menjadik..hehehe..aku tak makan pun ikan tuh...

notakaki : ari ni jumpa doktor lagi, kali ni doktor ortho plak

11 comments:

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahhh...wahhh...ikan patin tue.rugi lah dear tak makan...kkekekekeke

ermmmmm....dear,cik dah terhilangkan 6ber awak.inbox cik kat page cik..bisa gak??

~emi~ said...

hope kandungan akak sihat2 aje sampai selamat lahirkan baby nanti.

therosputih said...

cik azlyzah
tak selera sungguh nak makan ikan patin tuh...hukhukhu

ain baru je sms cik...=)

therosputih said...

emi
time kasih banyak2 ye emi...hope sangat dipermudahkan segalanya...

Intan Akma said...

wah.. preggy mama rupanya ;)congrats

Deqla manjew said...

bestnye peknen.. agknye camne perasaannye yer? huhu.. teringin nk rasa pengalaman tu..apakan daya takde rejeki..ngee.. hope baby sihat dan selmt bersalin nnti. :)

therosputih said...

intan akma
time kasih dik...

therosputih said...

deqla manjew
pengalaman? hurmmmm....taktau nak cakap macam mana, tapi boleh buat kesimpulan macam ni je,

sayangilah kedua ibu bapa kita sepenuhnya, mereka lah dunia kita dan mereka jugalah syurga neraka kita

insyaallah, ada rezekinya tu nanti kan deqla...sama2lah kita doakannya...

ayut said...

moga dipermudahkan urusannya ye ain...kuatkan semangat dan kuatkan badan dan tenaga..byk lg onak duri dpn ut..kena bersemangat k...mkn jgn tinggal... :) ibu mngandung kena kuat...nnt blh cite kat ank yg lahir ssh pyh nk dptkn dia.. :)

therosputih said...

ayut
hehehe...time kasih banyak2 ayut atas kata2 semangat tuh...bersemangat plak rasa tetibe...

cik azLyzah⊙.☉ said...

now dah ade baby alia...cnfrm slera melantak patin letewwwwwwwwww :p