Thursday, January 3, 2013

tengok nasi pun dah tak ada selera

Views
2,3 ari nih, aku perasan sesuatu tentang diri aku...

1. semakin kurang berselera untuk makan, dah tak galak macam selalu

2. mudah penat, cepat letih


credit to google for the picture

3. tak boleh nak berdiri lebih daripada 10 minit, apa tah lagi kalau jalan banyak, mudahnya semput

4. kejap2 kaki kanan plak yang rasa kebas2 alam, biasa kaki kiri yang punya masalah gitu

5. sangat cepat dahaga

6. susah nak tido memalam, sebab tak mengantuk punya pasal

7. panas, panas, dan panas...bape kali dah kena sound ngan mak aku sebab hujan2 cenggini, orang sume sejuk, tapi aku? boleh bantai kipas sampai no 5, siap pasang aircond lagik

8. sangat-sangat tak bape nak makan nasik...even ada lauk peberet aku pun, aku buat muka donno gitu je...apakah...

9. kerap rasa lenguh2 dan sakit2 pada belakang dan tulang punggung

10. sangat suka minum susu...

apakah tanda2 nih nak bagitau aku bahawasanya aku nih dah tak lama lagi dah nak bersalin?

bila aku cakap ngan mak aku, gabra terus orang tua tu, mana taknya...aku ini dicadangkan untuk bersalin melalui pembedahan, tarikh tak tetap lagi bila, tapi dibuatnya baby nak kuar secara normal lebih awal dari tarikh operate, apa akan jadik? jeng jeng jeng jeng....

notakaki : ari ni cuba untuk makan nasik dengan penuh berseleranya

13 comments:

Farah Waheda Wahid said...

dah dekat kowt yunk? hu hu hu... x tau symptom2 tu...sebab belum ada experience lagi...

therosputih said...

farah waheda wahid
itulah...risau jugak...bersedia sajalah kot2 apa jadi kan...

Mama Adam said...

jeng jeng jeng....
risau juga jika dh rancang, tup2 dia keluar lagi awal.

semoga semuanya baik2 aje untuk ibu dan anak

cik azLyzah⊙.☉ said...

Baby dah tak sabo nak melihat dunia kowt...kekekkeee

ayut said...

mkn mknaan yg dpt beri tenaga yer ain..ibu mengandung kena byk tenaga..jgn tak mkn nasi..klu tak mau pon crik gantian untuk bg tenaga..
#tak pernah mengantund tp pengalaman dr kakak2x..huhu

therosputih said...

mama adam
itulah, lain yang dirancang, lain yang jadik nanti kang...hehehe...naya2...next week jumpa doktor, tengok apa kata doktor nanti macam mana...

therosputih said...

cik azlyzah
tak sabar nak nengok dunia? owh tidak...dunia ni penuh pancaroba...cuak plak nak didik anak nanti macam mana...

therosputih said...

ayut
itulah, mak pun bising, katanya kena jugak paksa2 makan...

cuba untuk mendapatkan makanan penuh berzat nih...hehehe

Ain Dzaya said...

ain pun dah jadi camtu lately..dan adalah ain jugak akan bersalin eh! huehue

Ain Dzaya said...

ain pun dah jadi camtu lately..dan adalah ain jugak akan bersalin eh! huehue

adyna said...

kalau tak lalu makan nasi,.tkr dgn yg lain bihun ke roti ke.. utk bb sama dear..

therosputih said...

ain dzaya
adakah ini disebabkan oleh sesuatu yang sama? hehehe...sindrom sakit orang bernama ain.....ekekeke

therosputih said...

kak adyna
itulah...tak makan nasi, ganti makan roti, paling2 busuk pun biskut...makan sampai kenyang...