Wednesday, January 23, 2013

perkembangan bayi dalam kandungan 37 minggu

Views
Perkembangan Bayi Minggu 37
Bulu pada badan bayi mula berkurangan. Bayi mula mengeluarkan hormon yang dinamakan cortisone yang membantu mematangkan orang pernafasan.

Nota Hamil : Bersedia, mungkin anda bersalin pada minggu ini. Periksa semua persiapan sebelum dan selepas bersalin. Jangan takut untuk bertanya apa jua soalan berkaitan dengan proses kelahiran kepada orang yang berpengalaman. Sikap ini membantu anda menambah lagi ilmu untuk digunakan ketika di bilik bersalin.

dipetik dari sini

** aku banyak tanya bab2 bersalin cezer nih ngan akak aku sebab ari tu, masa bersalin anak kedua, dia cezer...dan aku ada pengalaman ngeri je bila mana tengok kakak sendiri mengalami proses itu, dan aku plak pasni...phewww....

minggu ni aku dah masuk 37 minggu lebih dah, dah nak masuk 38 weeks dah pun...

actually, last monday, aku ada jumpa doktor dah pun, dan...dah dapat tarikh untuk operate nya...yang tu nantilah aku cite eh..

tetibe lapar, ekekeke...nak pi makan...

notakaki : bila dah hujung2 macam ni, mulalah terasa sangat susah nak bergerak sana sini...owh...dugaan itu indah...

12 comments:

nadia said...

serammmm pulakkk nadia rasa :p

therosputih said...

nadia
bila bace balik, seram jugak...hehehe

ayut said...

moga dipermudahkan ye ain...doa yg bek2x dan kuat utk baby :)

therosputih said...

ayut
dalam pale otak ni yang positif2 aje...kekekeke...

Farah Waheda Wahid said...

hu hu hu... ingatkan senyap sebab dah selamat bersalin..tunggu2 jugak gambar baby...

Farah Waheda Wahid said...
This comment has been removed by the author.
Cheq Kaq said...

InshaaAllah..mama baby kena lebih chill dan tenang..Dengan izin Allah smua akan dipermudahkan

Intan Akma said...

saya pulak yang berdebar tengok calendar baby tu..huhu

cik azLyzah⊙.☉ said...

Suke sangat Ayat last tu "Dugaan Itu Indah"

adyna said...

cool tau..sebab operate nie bb keluar cepat..tp mak je kena tunggu lama sebab nak kena jahit byk lapisan...

ayut said...

okla tu ada yg positif je tau ain....buang yg negatif smua tu :)

mawar berduri said...

baca sini jugak..