Thursday, January 10, 2013

seharian lagi di hospital

Views
okeh, marathon hokey...tiga hari berturut2 aku berkampung di hospital...ate...dah nak pindah masuk hospital dah ke cik kak...?

ari pertama boleh baca entry kat sini....

semalam, yakni ari ketiga, mood lebih stabil compared ngan semalam punya mood...

pagi2 lagi sebelum gerak gi hospital, aku dah bantai nasik sebungkus, sama susu segelas...dan disebabkan malam sebelumnya tuh aku tido awal, jadik paginya tuh agak bertenaga sket pagi nih...ecewah...

sampai2 je depan kaunter, tunggu jap sampaila kaunter dibuka untuk pendaftaran, dah dapat nombor...sesi tunggu dan menunggu bermula...

*
*
*
tunggu lagi
*
*
*
tunggu
*
*
*
belum habis menunggu

3005, okeh...nombor aku dah kena panggil...gerak masuk slow2 dan duduk depan doktor yang bakal treat aku...dia tanya aku whether aku boleh cakap bi tak, adeh...nasibla boleh...aku pun explain la pape yang patut, but then....masa dia pegang fail aku, sekalik bukan nama aku daa...aku cakapla, yang tu bukan fail aku...cepat2 tukar fail, tapi...nak dijadikan cerita...

fail aku missing in action

nurse yang bertugas blek tu cakap tadi ada je fail aku nye, tp tah sape yang terambik...aku syak ada perebutan fail gamaknya...takkan sume nak tengok case aku kot, terasa diri ni begitu berharga...*berangan tak hengat

doktor tu pun suh la aku tunggu kat luar sementara fail aku dapat dicari...sesi menunggu dan menunggu...

*
*
*
tunggu punya tunggu, belum ada fail lagi
*
*
*
fail tak jumpa lagi
*
*
*
fed up jugak nurse yang bertugas tuh

last2, nurse tu amek fail baru dan bagi kat aku, katanya untuk hari ni je, guna fail ni je...habis, record2 aku yang lepas tak dapatla nak dibaca oleh doktor yang bertugas ari tuh...takpelah...nak buat macam mana...

sesi dengan doktor sengaja je aku takmo cite kat sini...

apa yang aku nak higlight kan kat sini adalah, kata nurse tuh, fail aku ada kat klinik gigi sebab aku ada appointment ngan klinik gigi 6hb yang lepas...errr....apakesss....

sejak bila plak aku pegi klinik gigi ntah, aku sendiri pun heran..

notakaki : toyol mana tah kidnap fail aku

12 comments:

Intan Akma said...

uish...peliks bin ajaib tu

therosputih said...

intan akma
itulah...masih belum terjawab on bagaimana fail itu boleh hilang...

Farah Waheda Wahid said...

sangat2 pelik kowt.... ker memang kesilapan di pihak mereka... ^_^

therosputih said...

farah waheda wahid
entahla...taktau nak cakap apa, dan malas nak komen pape...hehehe...nasibla mood tengah baik semalam...hahaha

cik azLyzah⊙.☉ said...

ade2 jew lah dowang ne..tah buat keje ke tak...

therosputih said...

cik azlyzah
errr...no komen...ekekeke

ayut said...

ltak mne la agk ye fail tu...hospital sungguh..ramai org sgt la tu gamaknya...huhu

therosputih said...

ayut
agaknya lah kan...nurse2 pun naik sasau dibuatnya...nak tolong2 pape yang patut, bukan bidang kuasa kita...tak dapek den nak nolong hah...

~emi~ said...

Lol...agaknya fail akak tu boleh berjalan sendiri kot pegi klinik gigi. Heheh. Ntah2 kecuaian dorang, pastu nak cover takut kena marah, nurse tu cakap la camtu...selalu sgt jd cmtu klu kat klinik or hospital. Ramia sgt org agaknya sampai tak terurus..

therosputih said...

emi
taktau lah plak yang tu kan, tu yang cakap, ada toyol amek tu...hehehe

Mama Adam said...

ahahah... nurse tu saja nak cover. carik la betul2!

therosputih said...

mama adam
malas nak cakap banyak, diamkan je lah bila dah dia cakap lagu tu, walhal tak pernah pun sampai klinik gigi situ...