Saturday, January 12, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri ...

Views
mula-mula sekali, tepek gambar dulu...tak meriah kalau join segmen ka apa2 ka, tak letak gambar...ekekeke


tengok segmen nih kat blog fatin, blogger dari kelantan...

well...dengan bangganya, nak share kat sini bahawasanya aku adalah Blogger Dari Negeri Kelantan Darul Naim sengaja higlight pakai kaler merah, sebab bila sebut kelantan, mesti ingat red warriors, bila ingat red warriors, mesti ingat merah...

kalau sape2 yang selalu ikuti perkembangan aku, aku nih banyak konflik bahasa sket...aku nak buat pengakuan....

aku suka belajar tentang bahasa terutama sekali bahasa dialek...bagi aku, nak mendekati sesuatu masyarakat, dekati melalui bahasanya dulu...then, baru mula proses yang lain...tapi aku tak nafi la, mula2 memang tough sket...macam ayam ngan itik bercakap la...tapi itu sume kan learning progress...

so, nasihat aku...tuntutlah ilmu di mana2 sahaja...jangan tuntut ilmu sesat sudah...

notakaki : sapo2 anok kelate, bulihla kito pakat2 wat gathering...boleh gediks2...wakakakaka

selamat berkenalan kepada semua blogger...negeri apa sekalipun, kita adalah satu bangsa kan...

16 comments:

ayut said...

ooo...asal kelantan yer ain.merantau jgkla ea..sana sini peginya :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

happy segmen dear.....

adyna said...

akak dari perak hehehe..

ain sihat ke?

Mama Adam said...

selamat bersegmen!

therosputih said...

ayut
aah...sangat kuat merantau...agaknya banyak sangat taik lalat kat kaki nih...hehehe

therosputih said...

cik azlyzah
hihi...time kasih banyak2 cik...jomlah bersegmen sekali...

therosputih said...

kak adyna
bila la nak pergi perak nih, boleh ngengade jumpa akak kat sana...

alhamdulillah akak, setakat ni sihat2...

therosputih said...

mama adam
terima kasih banyak2 dear...

~emi~ said...

Hihiii...sama ler kita. ank jati kelate. Sy x minat bola, tp bila the red warrior lawan, mmg sy semangat habis lah...smgt cintakan negeri sendiri katakan..ni skrg tgh mencari2 jersey trw.hehe....dah lama treingin naka da jersey klntn.

therosputih said...

emi
ari tu pegi kedai semata2 nak beli jersi trw, tp katanya dah habis...tengah tunggu stok baru sampai...last2, tak terbeli2 lagi...

JaSSNaNi said...

betulllll!!! jangan tuntut ajaran sesat sudah.. :) masuk jel wooo...

therosputih said...

kak jassnani
hehe...taknak masuk jel, kenala ati2 sentiasa...bukan sume ilmu boleh dipelajari sembarangan...

ayut said...

aik..taik lalat kaki mksd ye kuat merantau ea ain...hahaha..baru tahu ;)

therosputih said...

ayut
hihi...taktau betul ke tak...orang tua2 cakap...kalu ada taik lalat kat kaki, kuat berjalan orang tuh...meanings, kuat merantau la tu...

Farah Waheda Wahid said...

oooo...baru tau...asalnya kelantan...he he he... ^_^

therosputih said...

farah waheda wahid
=) kelantanese...