Friday, January 4, 2013

rindu nak tengok laut

Views
kelantan sekarang tengah dilanda hujan lebat, matahari taknak bukak office langsung....tutup kedai manjang...nak jemur baju pun susah, dan baju pun, memang takkan kering la...

dalam2 hujan macam ni pun, aku teringin nak tengok laut yang tenang...sekadar ombak kecil2, nak tengok pasir pantai, nak hirup udara laut...

last sekali kalau tak silap aku, aku pergi tengok pantai masa bulan 9 tahun lepas...best jugakla, time tu cuti, dan pegi plak, pagi2 lagi...time orang tak ramai...sempat la layan blues...

dengan tongkat sakti tongkat ajaib di sisi

masa ni baru 4 bulan pregnant, perot pun tak nampak lagi

walaupun umah aku kat kampung ni, boleh dikatakan dekat jugakla dengan pantai, kalau naik kete tu, adala dalam 10-15min drive, dah sampai...pernah dengar Pantai Irama? ha...itulah tempat aku sekolah....hehehe
*teringat zaman belajar dulu kenangan ponteng dan adegan dirotan

dulu masa aku kat sarawak, aku suka lepak2 kat pantai, dengar ombak...malam2 pun aku selalu jugakla pergi, lepak2 sambil nangis dan tenangkan jiwa...hehehe...pantai dan aku, memang tak boleh nak dipisahkan dah kot...aku rindu pada pantai tempat aku selalu lepak di sarawak tu, sebab aku selalu cakap dan share perasaan aku kat pantai itu...kalaulah pantai itu boleh bercakap mendengar macam manusia, kompem dia nyampah tengok muka aku kan....wakakaka

notakaki : agak2 bila la plak aku dapat tengok pantai nih, lepas pantang kah?

15 comments:

cik azLyzah⊙.☉ said...

Tengok pantai kat tv jew dear....hiiihihhh

Amalia said...

assalamualaikum akak :D amalia tag akak kat GA ni-->http://leyacasandra.blogspot.com/2013/01/ina-1st-giveaway.html harap akak join sama :D

ayut said...

tgk dlm tenet jela ain..hihihi..ok jgk tu.. :p nnt dh sehat lpas bersalin pergi ea...skrg ni takpela..pendam dulu hasrat :)

~emi~ said...

Laaaa...akak ni org kelantan jugak rupanya. Senegeri la kita ye :)

therosputih said...

cik azlyzah
alaaa...mana best tengok kat tv, mau nengok yang real punya depan mata...lagi best kalu dapat mandi manda...ecewah...

therosputih said...

amalia
akak ditag eh? insyaallah, kalau internetnya okay, haruslah itu...hehehe

terima kasih tag...

therosputih said...

ayut
alaa...ni sorang suh nengok dalam tv je..mana boleh gini...waaaa...*sambil hentak2 kaki

therosputih said...

emi
apa lagi, speaking london lah kita gini...

Mama Adam said...

pantai irama? asal balik kampung, mesti ke sana...

cantik pantai ni... bersih. cuma hakisan teruk sekarang ni

therosputih said...

mama adam
kampung kat mana sis...

itulah, bila lama2 tak pergi sana kan, terkejut tengok hakisan...sangat dasat, dah tak macam dolu2 punya lagi dah...

Ain Dzaya said...

best pergi pantai irama..air dia tenang je...tapi sekarang musim hujan nak pijak pasir pantai pun takut..ehew

Ain Dzaya said...

best pergi pantai irama..air dia tenang je...tapi sekarang musim hujan nak pijak pasir pantai pun takut..ehew

therosputih said...

ain dzaya
itulah, hujan2 macam ni, ombak dia, bukan kemain lagi...tinggi dan kuat...

besarnya kuasa tuhan...

adyna said...

ain p mana tue..pcb ke :)

therosputih said...

kak adyna
lupa dah apa nama pantai nih, kat kota kinabalu...