Saturday, January 26, 2013

perkembangan bayi dalam kandungan 38 minggu

Views
Perkembangan Bayi Minggu 38
Rambut mulai memanjang sehingga mencecah ukuran 5cm. Begitu juga dengan kukunya.

Nota Hamil : Sentiasa peka dengan perubahan diri. Pastikan tanda-tanda ingin bersalin. Jika ada tanda cepat-cepat pergi ke hospital. Jangan terlalu banyak membuat kerja-kerja rumah takut nanti tenaga anda hilang. Kumpulkan tenaga untuk beberapa hari ini supaya tenaga yang disimpan itu dapat digunakan sepenuhnya ketika di bilik bersalin.

dipetik dari sini

** wah...dah masuk minggu ke 38 dah pregnant ini...meanings...9bulan 2 minggu sudah...sehingga ke hari ini, aku agak kerap merasa tidak selesa pada bahagian bawah perut, espeseli bila mana baby mengeras...cuak seyh...mak aku cakap sume tanda2 awal tu aku dah capai, tinggal tanda2 akhir je lately nih...

bertahan jugaklah semoga baby keluar on time ngan tarikh yang telah dipersetujui bersama ngan doktor baru2 nih...mengikut perancangan kita sebagai manusia gitulah...tapi taktaulah nak cakap macam mana, kot tetibe je past publish entry nih, aku plak sakit perot nak beranak kan...kusss semangat mak buyong...agagaga...

pasni dah tak boleh panggil aku mak buyong lagi dah, panggil mama slim la plak, supaya aku bersemangat waja dinamik tahap dewa untuk kembali slim macam before nih, bukan apa...habisla baju2 kurung dan baju2 kuar jenjalan aku kalu aku tak kembali cam dulu...ceh...

notakaki : dah prepare beg untuk dibawak ke hospital, sekarang ni memang sangat2 banyak rehat je lah

11 comments:

adyna said...

tunggu masa je nie..semoga berjalan lancar

Intan Akma said...

saya dulu masa dah keluar tanda tak pegi spital lagi sebab darah kluar sikit..tido kat umah 1 malam lagi..malam tu dok baca la ayat-ayat mudah kan bersalin..tu je la ulang-ulang da macam org amik periksa dah my hubby kata..hehe

ayut said...

mmg tgh mnnt detik je ni ain....moga dimudahkan segalanya..amin

Deqla manjew said...

semoga smuanya selmt.. amin... :)

adyna said...

Ain dah slmt Bersalin ke

Mama Adam said...

rambut dah panjang, lagi la asik nak terkencing2. hihi.. org tua la kata =)

Ain Dzaya said...

tak sabar nak tengok baby chumil :)

ayut said...

ain..dh bersalin ker?

cik azLyzah⊙.☉ said...

seryusss....cik ta saba nak tengok bby ain ;)

Mimie Najib said...

bestnya sempat buat nota macam ni..sekurang2 nya ada pengalam buat mereka2 yang belum mengalami..termasuk diri ini..hehehe

mawar berduri said...

suka baca kalau pasal perkembangabayi..sbg persediaan awal.