Wednesday, June 12, 2013

anak sulung ku

Views
sebelum mata terlelap, sempat lagi jari jemari menaip, hupdate...

semalam mimpi kakak aku balik rumah, dan main2 dengan anak2 dia...rindu sangat kot kat depa sume tu, sampaikan terbawak2 dalam tidur...

alang2 dah tersebut pasal mereka, nak le share sini suatu susur galur yang kekal hingga mati...nasab keturunan aku...anak kedua akak aku, harith atau mesra dipanggil ayish...ayish genap 15 bulan semalam...dan baru aje boleh berjalan...bukan main bangga lagi dia bila dia dapat berjalan, hihihi...

                     
inilah dia ayish yang aku maksudkan tu...

ayish ni adalah ANAK SUSUAN aku, yakni ABANG kepada alia...alhamdulillah...ada jugak aku anak lelaki, hihihi...

esok2, andai kata sesuatu terjadi pada aku dan mereka2 yang tahu pasal ni, bolehla alia baca entry ni dan tahu sebuah HAKIKAT bahawasanya dia punya abang susuan yang tidak batal air sembahyangnya bila tersentuh...

aku punya lagi 2 orang anak buah lelaki, sayangla...sebab dah tak boleh nak buat anak susuan lagi dah...yang first, anak sulung akak aku, izhar atau da'a, dan yang kedua iman, anak abang aku...kalau boleh buat anak susuan, dah lama dah aku buat...takpelah...ayish je yang termampu sebab dia sorang je lagi yang masih menyusu...iman memang tak hisap susu badan, agaknya dia rasa lain kot...da'a dah besar...

alkisah, stok susu aku sangatlah banyak dalam peti...dan ari tu, time akak aku balik rumah, dia mengadu la stok susu dia dah berkurang...aku terus offer stok susu aku...hehehe...dan ayish tanpa menolak, hisap je susu tuh...maka, selamatlah engko ayish, jadik anak susuan aku...

so...alia...kalau ada sape2 buli alia, report je kat abang ayish eh, nanti abang ayish datang selamatkan alia...pasni, andai kata abang ayish ada adik, otomatik alia pun ada adik jugak...maaflah, mama tak dapat nak bagi adik pada alia...*tears

notakaki : alia...mama sayang kamu lebih dari mama sayang diri mama...jadilah anak yang berguna baik di dunia mahupun di akhirat esok...*tears again and again

4 comments:

Mimie Najib said...

waa..bagusnya gitu.. so ikatan dalam hubungan keluarga tu akan kuat. so secara tak langsung juga nti ayish blh panggil mama juga kat ain kan..

kenapa alia xblh dapat adik? sebab faktor kesihatan ain ye? xpelah.. sabar ye..

Deqla Manjew said...

pernah susukan dak nih? bukan takat x batal air sembahyang.. x leh kawen jugak,..huhu

cik azLyzah⊙.☉ said...

nape tak boleh bagi adik lagi dear???ade prob ke??sakit ke??

otomtik ade abang...best nyeeee

Intan Akma said...

owh..alia wajib tau nih