Sunday, June 30, 2013

have you ever asked this kind of question to yourself?

Views
hasil perkongsian kawan2 di fb, membawa aku untuk berkongsi di sini...

                              

aku selalu tertanya2 kepada diri sendiri...dan kadang2, lirik lagu pun ada gak sebut2 pasal ni...

sebagai contoh, lagu alyah, kisah hati...dulu bila aku dengar lagu kisah hati, mesti hati aku keep questioning, why why why...dan kalau aku nak sangat dengar jawapan, aku akan tanya orang sekeliling aku...hahaha...sakitla dorang nak menjawab...

banyak2 soalan ni nanti, akan membawa kita berbalik kepada QADA DAN QADAR, ketentuan yang telah ditetapkan Ilahi...kan kan kan...setiap yang berlaku itu ada hikmahnya...ayat yang aku selalu cakapkan kat diri sendiri dan pada kawan2 aku bilamana dorang sedih2 atau down dengan sesuatu...

sebenarnyakan, kalau diikutkan, banyak sangat lagu tangkap leleh *jiwang le tew* yang guna pakai jalan cerita yang lebih kurang sama ngan isu yang aku sebut2kan nih, tapi...aku lupe la...hehehe...itak ngah fikir benda lain...

notakaki : mak saudara kesayangan aku telah dikejarkan ke hospital, tidak sedarkan diri, maybe ada dalam icu dah kot...

ya allah ya tuhanku, permudahkanlah segalanya...


6 comments:

Tampawan said...

betul2

Intan Akma said...

Ada sesuatu yg allah dh sediakan utk kita.doa yg terbaik je

Deqla Manjew said...

ain dah kenapa.. mcm ada masalah yg melibatkan perasaan je lately..? why? why? why? deqla pulak nk tanya ni..hahaha..

cik azLyzah⊙.☉ said...

cik dah tak berani tanye kenapa....

#sakit ape mak sedare ain???

Mimie Najib said...

erm..selalunya begitu la kan..

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

susah jugak nak menjawab ni