Wednesday, June 19, 2013

pening kepala - aircond rosak

Views
semalam, lagi seinci aku nak terlelap, tetibe dikejutkan dengan bunyik 'tit tit tettttt', bunyik aircond dalam bilik aku daa...nasib alia tak terkejut...aku bangun, dan check...uik...awat tetibe aircond nih, hang ke mati...

mula2 aku syak maybe aku ada tertekan sleep mode ke hape kan, tapi kenapa aircond tu mati tanpa sempat tutup mulut? ternganga macam hantu billy dalam cite hantu puppet yang aku tak sempat layan sampai habis dengan adik aku, pelik2...aku try on off a few times, tp takdak perubahan pape...last2, aku tutup suis, pasang kipas, tidur...

esok pagi, yakni pagi tadi, aku gitau mak aku, 'aircond rosak, tetibe je dia hang', mak aku pun try la on, uit...takdak pape pun, okay jer...uik...pelik2...

tadi tengah ari, masa si anak dara tu nangis2 nak tidur, aku pun on la aircond dan bertapalah aku di dalam tu...alia dah syiok tidur, aku plak syiok dengan jarum kait dan benang...mak aku masuk, dia kata 'busuk busuk busuk', heran aku sebab aku tak bau pape...mungkin sebab aku dah stay lama dalam tu, sebelum 'bau' tu wujud lagi, immune lah jadiknya idung nih...

bila aku keluar, sedut udara luar, pastu masuk bilik, sah!! kompem bau busuk...adoila, macam mana la aku boleh tenang dan amannya duk dalam bilik busuk gitu...

aku terus cakap, 'busuk tu datang dari aircond la kot, sebab semalam dia hang, pastu ada bau macam ni plak'

terus ayah aku roger2 kawan dia suh datang chek, dannnnn...sekalik ADA BANGKAI CICAK dalam tu, huh...cinabeng punya cicak...punyala banyak tempat lain boleh kau duk, kat situ jugak kau nak masuk, kang dah mati...

notakaki : kerana cicak seekor, hacait...

7 comments:

heirizalieyana said...

cicak punya hal, , aircond jdi gitu,,hehe dia pun tringin nk duduk dlm aircond

cik azLyzah⊙.☉ said...

cicak nu nak bertelur kat dalam tu kut..hahahhahaaa....

JaSSNaNi said...

hahahaha... cicak ooo cicak...
sama cam akak hari ni.. masuk je opis ada bau bangkai.. bangkai ape ni? ada sisa makanan ke? tengok 1 per 1 tong sampah.. takde pun.. yg ada serbuk kopi yg smlm punya smlm punya smlm ada la... hmmmm sampai skrg tak tau bau apa..

Mimie Najib said...

ngada2 betul cicak tu..xde tempat lain ke dia nak lalu..kan dah mati kejung kat situ..

Deqla Manjew said...

hahaha... cicak puncanya... kesian dia tersepit agaknya dlm tu.. hikhik

Intan Akma said...

hehehe..padan muka cicak

adyna said...

Cicak tu panas gamaknye hehe