Monday, June 24, 2013

MRI vs BF

Views
*baru pas tengok bintang mencari bintang, di mana seperti yang telah aku jangka, achey menang...hoyeah...tahniah achey, tahniah harun salim bachik, dan tahniah jugak kat sume2 yang terlibat...aku salute...

tak sampai 12jam lagi dah aku bakal masuk terowong=mri...huh...cuak sangat...sebab esok sorang2 tempuhi nya...kan best kalau ada dia kat sebelah, boleh ngengade nak tu nak ni...sobsobsob

untuk mri nnti, aku nak kena puasa start 12 tengah malam ni...dah pulun minum ayor dah tadi, cuak efek susu, takut sangat susu kurang...wakakaka...

okay, persoalan utama aku, antara MRI dan BF, "ADAKAH SELAMAT UNTUK AKU BF AFTER MRI atau WAIT FOR A FEW HOURS BEFORE BF" dah pun selamat aku ajukan pada 2orang doktor yang jugak merangkap kawan dan suami kawan aku...tapi...alamak...both of them gave me different opinions, what should i do...

jawapan pertama dari kawan
sebelum mri, badan akan disuntik something macam pewarna which is chemical thing, so, might be toxic to baby, walaupun percentage hanyalah 1%, tapi cubalah untuk tidak bf for at least 24hours...ubat yang disuntik tu biasanya akan dissolve after 2hours...

jawapan kedua dari suami kawan
takdak kesan apa2, boleh bf macam biasa

halamak...acanne nih kawan2 sekalian...aku dalam dilema, aku tengok alia, tengok muka dia cuba untuk mencari jawapan, tapi kosong...malahan aku makin sayu, sedih tengok ketenangan raut wajah seorang anak...tuhan je yang tahu betapa kecamuknya jiwa aku tatkala ini...adeh...bahasa jiwa bangsa sungguh...

notakaki : aku berserah kepada allah, semoga allah tentukan yang terbaik untuk aku dan alia

6 comments:

Intan Akma said...

boleh kot sementara waktu ajar baby minum susu formula..

Deqla Manjew said...

aiyak.. x dapat den nk nolong..huhu...

Mimie Najib said...

tanya juga pendapat bnyk doc. pastu buat bncian..nti senang,,so tak la rasa ragu2..

cik azLyzah⊙.☉ said...

acanne ek...cik beolm penah lalui pengalaman tu...huhuuhh

mawar berduri said...

saya hanya mampu baca tak tahu apa itu..hehe

Tampawan said...

samalahh x paham apa itu