Thursday, June 6, 2013

malam yang penat

Views
liat rasa nak bangun pagi nih, sebab rasa tak puas hati...tidur yang lena, tapi sangat penat...kenapa? sebab aku MIMPI GI EXAM SPA...dasat tak? ntah bila ntah isi spa pun aku taktau...

tup2, sedar diri dah ada kat dewan sekolah, tempat exam...bukan setakat aku sorang ada dalam tu, kakak aku pun ada jugak...dua sesi...kakak aku sesi 1, aku sesi 2...tunggu habis satu sesi, satu sesi...punyala ramai umat yang datang nak exam, siap makcik jual kuih pun datang, makcik kantin sekolah pun ada beb...boleh bayang tak betapa crowded nya tuh? aku ni dah lah tak suka gi tempat2 crowded2 nih...

syarat nak exam, kena bawak 3 keping gambar, pakai kasut putih atau hijau sahaja...see? punyalah mengarut mimpi aku...ada ke gi interview atau exam pakai kasut kaler gitu? biasa kaler itam je...

bila turn akak aku dah setel, sampai turn aku...tapi aku refused nak gi exam...mula2, petugas spa tuh, perempuan...dia layan aku nak tak nak je sebab dia tengok aku macam budak lepasan spm yang memang terdesak giler nak kerja, punyalah sakit ati aku...terus aku taknak gi exam...bila aku cakap aku taknak gi exam, sebab aku dah ada kerja cikgu, terus petugas tu tergagap2 layan aku dengan baik...apalagi...makin la aku protes...

paling dasat, aku pergi buat formasi kat kantin sekolah, time tu ada ramai jugak orang dari sesi satu ngah lepak2 makan...aku kerahkan dorang buat perarakan tanda protes kat petugas spa...aku hasut situ, aku hasut sini...pastu pegang sepanduk bagai *mana datang sepanduk ntah*

tuptup...terjaga dari tido...adoila...mimpi apa lah nih...takde ke mimpi gi honeymoon kat bali ngan hrithik roshan ka, gi shopping ngan beto khusyairy ka, candle night dinner ngan johnny depp ka...*sume nak bantai artis kau, ada berani mau lawan kacik kiah?*

notakaki : rasa nak sambung tidur je sebab tak puas hati ngan mimpi...hahaha...nan hado ajo lah ain woi...

5 comments:

Mimie Najib said...

bukan kemain details lagi mimpi mama alia ni..hehe.. excited apa la tu kan smpai dapat mimpi camtu..hhehe

otai87 said...

xbest tol mimpi ko.. mimpi la p makan sate kajang dengan aku.. baru mengancam!! hahaha

Deqla Manjew said...

dasyat betol mimpi sampai penat..hahaha...

cik azLyzah⊙.☉ said...

amboiiiii....dasyat nye mimpi ko kak tonnnnn...hahahhahaaa
dari mane lah datangsss nye spanduk tu ek..magic sungguh mimpi ain....kahkahkahhhhh

Intan Akma said...

kan..kan..saya pon xsuka mimpi yang memenatkan