Friday, June 28, 2013

petua halau nyamuk

Views
first time tahu pasal petua ni masa baca entry2 kat blog kak adyna <http://www.myadyna.com/>, aku rasa sangat menarik sebab bahan yang digunakan adalah natural dan senang didapati...

                            

cucuk bunga cengkih ke dalam limau yang telah dibelah dua...tapi aku konfius sekarang ni, limau nipis ke limau kasturi eh? hahaha...bedal aje lah labuuuuu...

aku guna limau kasturi...

alia tengah tidur, so, aku try petua ni, tengok apa perkembangannya...harap2 takdakla lagi nyamuk2 yang sangat sukakan alia nih...

notakaki : tetibe ngidam nak makan limau kasturi sama2 ngan asam yang kaler putih tu...


10 comments:

Cik Ain said...

petua halau cicak xde ke hak3..

Tampawan said...

boleh guna nih hahahahah

Intan Akma said...

Xpernah la plak dgr..hehe

Intan Akma said...

Awk..cuba beli pureen product spray halau nyamuk.kt botol tulis rekito.spray kt tngn awk then sapu kt muka bdn.

Intan Akma said...

Tertinggal sapu kt alia bkn awk.tp mama dia pn bleh pki ...:D

Deqla Manjew said...

bagus petua ni..kalo guna ubat nyamuk pun x elok asapnya tu...

cik azLyzah⊙.☉ said...

bagus petua ne..rase nye lebih baik dari menggunakan racun nyamuk...

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

senangnya...boleh cuba ni, tapi taktahu bila...hahaha

ayie jaybe said...

Lg bgus kalau guna limau nipis

ayie jaybe said...

Gune limau nipis lg bgus