Tuesday, January 25, 2011

13 days to go

Views
mak aih, da tak sampai 2minggu lagi dah...huh...cuak2...

hari ni aku tak ke mana, seperti biasa, terperap dalam umahnya...semalam, ngah syiok2 terperak, akak tukang jahit datang umah, bertanyakan tempahan manik dia, dah siap belum...sepasang dah siap, tinggal lagi sepasang, aku takleh nak start jahit lagi sebab takde manik yang sesuai, kena tunggu bila tah nak gi bandarnya...

ari ni, pagi2 lagi aku amek jarum kait, kait order kawan adik aku...huh...baru siap satu, ada lagi 4 tgh tunggu turn tu, sabar eh...jangan sesak2...jangan bimbang, masih lagi dalam perancangan yang betul...

mak aku sebenarnya tak habis2 bising, sebab aku banyak sangat benda nak kena setel, kalu benda tu melibatkan aku je, no hal lagi kan, tp ni, melibatkan tempahan orang lain, tu yang susah tu, tp sebab aku dah plan baek punya, so aku rasa masih lagi dalam kawalan aku, takpelah kan...lagipun, aku dah seminggu lebih dah tutup  order masuk...hoho...kesian mereka yang berharap...nak buat mcm mana...nnti kat sarawak, kompem la aku takleh bwk stok benang, manik aku naik flight, terpaksa la tinggalkan dorang sume sendirian kat umah...

tiap2 ari aku slow talk ngan benang, ngan manik aku

aku :
aku bukan taknak bawak kamu sume sbb aku tak sayang kamu ke ape ke, aku sayang korang, jadi janganla kecik ati ngan aku ke ape ke eh...aku terpaksa buat keputusan mcm ni sbb aku hanya ada 20kg utk dibawa ke sana, plus...aku tak larat nak heret, angkat beg seberat tu, 10kg pun aku dah kelat mcm ngah sembelit dah, so, aku harap sangat korang memahami keadaan aku...nnti cuti sekolah, aku balik umah, kita spend masa sesama eh...dah2...kamu sume jangan nangis, biar aku sorang je yang nangis tau...

kawan aku cakap aku senget...kenapa dia cakap aku gitu...

notakaki : nak jenjalan kat blog orang lain lah

2 comments:

Enh Ear said...

senget gle...
hahahha...ko bwk jarum ja.. bg pengubat rindu..
t sampy sana... beli benang lagi...

therosputih said...

enhear
kau pun sama ngan niza, panggil aku senget...cis...

jarum kait? hohoho...tgk lah, kot2 kat sana jumpe tali baek punya, leh kait2 wat beg kan...hmmm...idea yang agak bernas di situ...