Friday, January 21, 2011

17 days to go

Views
hari ni, hari aku dating ngan mak aku, bapak takleh berenggang, dari mula smpai la akhir berkepit je kami, mcm belangkas...aku suh mak aku duduk, aku nak naik tingkat atas, nak carik barang, uih...takmonya nak dgr cakap aku, nak ikut jugak katanya...

aku bukan apa, kesian kat dia nak jalan jauh, dia pun selalu merengek cakap dah tak larat nak jalan jauh...yelah kan, umur dah meningkat, aku faham...tp td, nak jugak jalan sama aku, so, aku pun jalan sama laju slow la ngan dia...takpe mak...kita jalan je slow2, pedulikkan orang belakang, dia nak potong, bg la signal, kita ketepi kan mak kan...

hari ni, sekali lagi aku berjaya mengeringkan poket ku yang sudah pun kontang ni...terpaksa pau mak aku, aih...tak bape nak berkenan sangat lah kan, cean mak aku, byk habis duit kat anak dara dia yang sorang nih...takpe mak, pasni, bila i dapat gaji, kita honeymoon kat sarawak puas2...ops...bawak ayah sekali...kwang3

ni adalah antara hasil tangkapan aku, tangkapan mak aku ada jugak, tp sengaja takmo tunjuk kat sini sebab tu hak mak aku, so, aku tunjuk apa yang hak aku je eh



beg baru




apa ni??




bantal peluk yang mmg sudah lama aku nak beli, tapi tak terbeli2...so, berjaya gak beli tadi, yang penting, kaler pink hehehehe




ni selimut yang boleh jugak dijadikan alas utk tidur, sayang ah, takde kaler pink, penat je akak kat situ carik yang kaler pink utk aku, tp takde, takpelah kak, yang ni pun cantik jugak kan


aku ingatkan dah setel, upenya bleh lak mak aku singgah satu kedai nih, First Lady, pastu pujuk2 aku suh beli, oh ya...bukan akak yang keje kedai tu yang pujuk, tp mak aku yang pujuk...apa ni mak, part time kat sini ke? hmmm...berjaya jugaklah aku menjadi mangsa pujukan...

so, tersangkut jugaklah 2 helai


saiz sengaja dirahsiakan, kwang3




satu inner, satu baju labuh




serius aku berkenan ngan corak baju ni


aku sebenarnya dah lama nak beli baju labuh mcm tu, cuma masalahnya, JARANG yang menyebabkan aku tak sanggup...tadi, terjumpe inner labuh yang mmg sesuai ngan baju tu, sbb tu lah aku sangkut tadi...adeh...melayang jugaklah berkeping2 not 50...huhu...takpelah mak, janji mak gumbira...

mak aku yang tak sabar nak tgk aku pakai baju tu, katanya cantik...aku tak nafi, cantikla jugak...tadi, balik umah, tayang2 depan cermin...not bad...cume inner tu je, belahan sisi dia agak tinggi, smpaikan mpak pinggang aku, so, bakal dialter nnti, no hal lah...

pastu petangnya, dating lagik sekali...kali ni, disponsor oleh ayah aku...kwang3...hidup disponsor...sorga2...kawasan dating kali ni kat pasar malam je, ni kali kedua aku ke sana...kali pertama, pernah aku tulis kat blog nih, entry, dah lupa dah tajuk dia...

esok punya program, hmmmm...kena tanya mak ayah aku dulu...

notakaki : hari2 berkepit mcm ni, mau nangis2 aku kat sana nnti, sedih rindu kat mak ayah

2 comments:

white rose said...

waaaahhh...ain, soping2 ek...
best laaa...

akak pun kemana2 berkepit dgn mak ayah...hahaha...

dah siap ke semua2 baju & dokumen2?

cantek laa baju tuh...

therosputih said...

white rose
anak mak ayah, haruslah berkepit memanjang kan...miahahaha

belum siap lagi kak, slow2 buat...

baju tu? ha'ah kan, kalu dia tak jarang, laaaaagi cantik...