Saturday, January 15, 2011

tips hadapi situasi "aku tiada mood"

Views
tak payahlah nak tunjuk muka, aku tau la hangpa sume takde mood...nak tau mcm mana nak hadapi situasi mcm ni? meh...aku stori2 sket, tp sebelum tu, jap, aku nak pakai kot pink aku ngan tag nama PENCERAIMAH

1. tgk dalam cermin, telek betul2 ropa anda sekarang? agak2 korang la kan, comel tak muka takde mood korang? apa? comel? huh...teruskan lah berbad mood kalu gitu...

2. simpan coklat dalam laci, almari atau memana lah, bila rasa mcm...aih...tensen, takde mood, bedal sume stok coklat yang korang ada, ingat....yang KORANG ADA je tau, yang kawan punya jangan buat2 PERASAN anda punya...
~fakta : coklat boleh menyeimbangkan ketidakstabilan hormon

3. tulis besau2 perkataan aku tensen la bongok atau apa sahaja yang korang nak tulis, pastu keronyokkan kertas tu, pastu baling masuk tong sampah, tak masuk? tulis lagi sekali, pastu baling sampai masuk

4. tadi makan coklat, ni try makan AISKRIM plak, hamek la perisa pape, kalu agak2 aiskrim pun tak mampu nak cool down kan korang, keluarkan sume aiskrim yang ada dalam freezer tu, pastu korang lak yang ganti tempat aiskrim tuh, duduklah situ smpai bila korang nak pun...tp apa2 hal, mintak kebenaran ngan haji tuan kedai tu dulu

5. tepon pasangan masing2, ngadu masalah ngan dia...apa? pasangan korang tu lah punca korang bad mood? huh...ni bukan bad mood namanya, tapi MERAJUK atau MENYAMPAH...adeh...merajuk, menyampah ngan bad mood pun takleh beza ke bhai?

6. kalu ase bad mood korang tu memang degil, payah nak keluar dari badan korang, sah2 lah korang kena gi tobat, amek wuduk, semayang sunat, baca quran...buang setan2 yang duk bersarang dalam badan tu...pastu istighfar banyak2...tadah tangan, "ya allah ya tuhanku, kau tenangkanlah jiwa aku, hati aku, dan minda aku ya allah"


notakaki : akulah penceraimah yang tak bertauliah

5 comments:

Enh Ear said...

kena g beli coklat untuk buatstock ni

Enh Ear said...

oyer satu lagi tips. jum jpn contest ni..
ahks..

http://sitifatimahhh91.blogspot.com/2011/01/rebut-rm100-dalam-contest-pic-hitam.html

white rose said...

hahaha...
hadoi,semua cara merosakkan diri je...


mcm akak ni jarang nak begang...
akak always cool...

therosputih said...

enhear
lama tak makan dark coklat sesama weih...

therosputih said...

white rose
baguslah akak nih, nak kena belajar lebih nih...hehehe