Monday, January 24, 2011

14 days to go

Views
 ari ni mood nak cite psl benda dah lepas, tp baru nak hupload gambar...ni cite psl aktiviti aku ngan abg aku time keluar ari tu, ada aku story kat sini

aku pegi buat passport!!

terlebih excited sbb first time, aku ada passport sendiri, dulu time kecik2, ada passport jugak, tp bawah nama mak aku, kalu kat kelantan, nak buat passport, kena gi ke Wisma Persekutuan, Tingkat 2, Bahagian Imigresen

tgh tunggu turn. ada dua kaunter utk urusan buat passport nih

 segala-mala borang dan dokumen yang diperlukan
salinan kad pengenalan dan 2 keping gambar passport

tgh tunggu2 turn tu kan, aku terperasan something, nak tau apa dia? tgk betul2 gambar nih
 perasan tak word yang aku underline kan tu? pengGAJIan dapat? sape2 yang takdak GAJI pastu nak mintak GAJI sila la datang ke salah satu kaunter di atas nih...

punyalah belajar tinggi2 tapi signboard kaunter salah eja...bikin malu betulla Bahagian Imigeresen oi...silalah baiki dengan kadar yang segera...diharap time aku nak renew passport aku lagi 2tahun, signboard tak tukar2 lagi, mmg kena kondem ngan aku kaw2 ah...tiada maaf bagimu...

pas sekian lama menunggu, hasilnya...tadaaaaa
dokumen perjalanan terhad
kos : rm5
tempoh sah laku : 5 tahun

 passport
kos : rm100
tempoh sah laku : 2 tahun

nak tgk gambar aku pesalah?

hakhakhak...kelakar je bila gi tutup mata tuh...kwang3...

aku dah ada passport...apa lagi, nnti dah duk sarawak, kok tetibe rasa gatal kaki, lehla terjah brunei darussalam, gi mandi minyak...hahaha...takpun gi indon...gi carik bunga harum sundal malam, ala2 cite pontianak harum sundal malam tuh...huhu...seram3...

notakaki : thanks to my dearest brother sbb susah payah, penat lelah teman aku keluar seharian....thanks...

3 comments:

k_Own said...

akak nampak nye betul betul tak sabar lahh. hehehe..

sy lagi tak sabar sabar nak tahu kisah akak di perantauan pulak kan ? hehe

therosputih said...

k_own
adeh...takdelah smpai tahap tak sabar2 nak ke sana dek...

kisah akak di perantauan, kwang3...tajuk entry nnti kot...hehehe

Lady Deathstrike said...

pas penggajian tu mmg wujud ek..bukan salah ejaan..harap maklum

http://www.imi.gov.my/index.php/ms/profil-jabatan/bahagian-cawangan/bahagian-di-ibu-pejabat/bahagian-f-pas-penggajian