Monday, January 17, 2011

21 days to go

Views
owh...baru aku perasan...angka 21...angka yang aku selalu anggap itu angka bertuah aku, maybe sebab tu tarikh lahir aku...hehehe, tak salah kan beranggapan gitu? tak termasuk dlm perkara2 tahyul kan? kot2 tetibe nnti kang kena gam lak blog aku sebab dikira menyebarkan fahaman tahyul...skrg ni kan tgh hot psl drama yang dah ditayang pastu ditarik balik sbb ada isu tahyul dan khurafat...eh, filem khurafat kah? ops ops...tututp mulut...

eh...apa yang aku melalut pepagi nih...

takde, ni ha...nak tunjuk sesuatu ngan korang
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


nampak ngan terang dan jelas tak perkataan SARAWAK kat situ?


adalah dengan ini aku secara rasminya nak bgtau korang sume, aku bakal berangkat ke sarawak tak lama lagi, kenapa? ari tu kan aku ada cite psl aku ni graduan pendidikan, tak lama lagi nak bergelar guru lak...semalam, abg posmen aku datang, siap bg kata2 semangat lagi kat aku, ohh...abg...i sayang u lebih semalam...

aku dapat surat psl penempatan aku nanti, aku dapat sarawak beb...sape blogger sarawak kat sini, kamik mau belajar bahasa kitak la...

hitung punya hitung, lagi 21 hari aku akan berangkat ke sana, lebih tepat kalu aku cakap 22 ari, tp sebab nnti ada taklimat bagai, aku potonglah sehari tu, jadi 21, cantik sket nak tulis kat sini...agagagaga

so, dlm masa 21 ari ni, mcm2 aku nak kena setel, tp aku ttp takmo tinggalkan blog aku, nak jugak hupdate...sobonarnyo eh, aku nak cakap aku risau sesangat nak fly gi sana, mcm2 duk bermain kat dalam otak, tp sbb nak suh org tgk aku cool je, terpaksala aku buat2 cool...kwang3

kalian...doakan aku survive...

pasni, kalu sesape follow life aku kat sini, kompem ah, tak lari banyak dah ngan persiapan nak gi sana, perasaan nak gi sana, counting the days lagi, mcm2...so, mintak ampun awal2, sape yang rasa annoying, maaflah...aku sekadar berceloteh psl life aku kat sini...

notakaki : aku dah dengar dah ayat2 sedih pilu ngilu dah dari mak ayah aku, sob sob sob

10 comments:

ina said...

wah dapat sarawak ke..yg semenanjung pnye xtau lg ni..ape2 pun all the best ok!

therosputih said...

ina
a'ah, sarawak beb, mau join imah n aish group...kwang3...

doakan aku selamat, mudah2 je kat sana eh...

Lady Ya-alif-nuN said...

hepi la tu dekt ngan buah hati...

therosputih said...

yan
maaflah, buah ati tetap jauh di sana, nk jumpa pun, ttp kena naik flight sejam lbh, ttp kena guna passport...tiada makna hepi di situ...

white rose said...

akhirnya penantian kau tiba juga...

TAHNIAH ain...
dapat jugak kau posting ye...

jadilah orang sarawak nuun...
makan ulat kayu...

hahahaha...

Yasminhamid said...

tahniah... kutip pengalaman banyak2...

therosputih said...

white rose
ooo...jahat yer...

therosputih said...

yasmin
thanks akak...kena kutip pengalaman dari mereka yang senior mcm akak2 sume nih...

i kan budak baru nak bertatih, asal jatuh, kompem nangis2...acanno tuh...

huhu...doakan ain kuat ye akak...

doakan adam pun kuat jugak...

mekchu said...

ohh mau ke sarawak ke??? jauh tu.. tak pe, demi nak timba ilmu & juga utk mencurahkan ilmu...

u go girl..

therosputih said...

mekchu
wah...semangat2, mau jadi mcm mekchu, dpt apc...eh, betul ke apc? hehehe