Wednesday, January 19, 2011

19 days to go

Views
hari ni, aku setelkan segalamala sijil yang diperlu difotostat, disahkan bagai...hope sekali harung je buat nih, tp td, tetibe aku teringat...alamak...mcm ada je lagi sijil yang ketinggalan nih...huh...takpe ah, esok la plak smbung...

hari ni, aku duk umah je, kunun2, penat semalam tak ilang lagik...hakhakhak...PERINGATAN : ain!!sila jangan lembik2 ye, awak tu nak merantau jauh!

takdelah, ari ni aku nak siapkan jahit manik kat baju tempahan ni, pasni akak tukang jahit aku tu da gitau, nak antar lagi 2 pasang, so, kenala buat cepat2...

gile mak aku bising, dia kata aku rilek mcm taknak pegi je...adeh...nak buat mcm mana kan, the show must go on kan..no matter happen ke no matter what happen eh---mcm salah je ayat bi aku nih, aku still nak buat kerja2 yang aku suka, kerja2 yang menggembirakan aku, kerja2 yang termaktub dalam HOBI aku...jadi, tak timbul isu rilek, taknak pegi mana2, kan mak kan?

cean mak aku, aku tau dia rungsingkan anak dara dia yang cengeng mengeng nih, tp nak buat mcm mana, aku pun jauh di sudut ati rungsing jugak, tp bila aku fikir balik, sume tu mmg di luar kawalan aku, takde benda yang aku boleh buat, melainkan doa dengan allah...terdiam mak aku bila aku ckp gitu...alamak...tetibe aku rasa mcm aku ni alim2 kucing plak...kwang3...

tp betulla tu kan, nnti dah duk tempat org, takde sape2 yang boleh tlg kita, melainkan allah je, so, mintak ngan dia je lah...nnti dah duk sana, aku dapat rasa aku mesti banyak habiskan masa ngan allah, hehehe...oooo...bila dah susah, baru ingat allah kan, bila gumbira2...allah pun tatau letak mana...adeh...sila jangan sindir aku begitu dasat...aku tau aku manusia hina serba kekurangan...

oh ye, ramai yang cakap aku mesti heppi dapat kat sana sebab dekat ngan encek leo...ya allah ya tuhanku, kau tabahkan lah aku...korang rasa sabah ngan sarawak dekat sbb dia sebelah2 je kan? mcm negeri sembilan ngan melaka...a'ah, memang dekat, tgk dlm peta, tak sampai pun sejengkal, nnti kalu aku nak jumpa ngan encek leo, aku jalan kaki pun da smpai...tapi hakikatnya, korang takkan tahu kalu korang tak rasa life kami mcm mana...so, please lah...jangan cakap pape ttg percaturan yang telah allah tentukan antara aku dan encek leo...biarlah kami yang rasa, kami yang lalui ni tentukan apa yang kami mahu cakap...sori...ter emo sedikit...

aku bukan apa, aku dah penat dah ngan kata2 mereka yang tak suka aku kawan ngan encek leo, bukan sekali dua kena, tp dah bertahun2...korang taktau apa yang dah aku alami, so, bila sekali lagi kena ngan benda2 mcm ni di saat aku tgh rapuh, aku sedikit tersentap...mungkin kalu kena time aku ngah takde perasaan, aku okay je...hehehe...

eh eh...dah2...takmo cite psl ni kat entry counting2 mcm ni, tak sesuwai...aku bukan nak raih simpati sesape, aku cuma nak korang doakan aku dipermudahkan segala urusan kat sana, dan moga allah tetap bersama2 ngan aku, baik susah baik senang...aminnnn...

nak gi jahit manik...lalalala

notakaki : ngah takde idea nak wat design manik mcm mana...adeh...

6 comments:

Enh Ear said...

try lah bwk broadband.. kot2 lah boleh guna kan

therosputih said...

enhear
broadband? hukumnya WAJIB

mekchu said...

jgn sedih2 tau... pegi sana utk ilmu jugak kan... nnti senang la kitowang nak holiday kat sana sbb dah ada 'tourist guide'.. hehehe

therosputih said...

mekchu
hahaha...boleh2...nnti leh cubit2 pipi mi-chah...wopss..terbgtau mama-chu lak...

white rose said...

takpe laa ain...
1 cabaran kan...

luas pemandangan,lebih luas pengetahuan kan...

mana la tau rezki melimpah ruah disana nanti...

akak doakan ain selamat disana...

therosputih said...

white rose
thanks akak...yang pasti, akak juga y support org mcm ain ni kan...hehehe...thanks sesangat akak...hope kat sana nnti dapat bertenet...kalu tak, mati kebungkangan la ain...hehehe