Sunday, January 2, 2011

first time dalam hidup

Views


gambar di atas menunjukkan situasi pasar malam di suatu kawasan berhampiran pantai, pendek kata, belakang tu je pantai kak...

ini adalah kisah benar...jumaat lepas, sebelum tahun baru tu, alkisah...aku ngan mak ayah aku ngan abg aku, sempat lah singgah satu pasar malam nih, aih...dekat je kot ngan umah aku, adala dalam 15minit nak sampai sini...dulu, time sekolah menengah, aku sekolah kat area ni lah...pantai nih, mmg port kitorg lepak pas habis sekolah, makan keropok lekor, ditemani hembusan bayu laut...ohh...okeh stop...sila jangan nak buat drama guling2 dalam pasir lak eh...

aku rasa sungguh teruja sbb dah lama gile tak kuar umah, duk terperap je, sekali, dpt gi pasar mcm ni...ohh...ramainya people...ngeee...aku time tu berbaju kurung auwww, hampir2 nak terselak kain aku sbb angin jantankuat gile time tu, ombak kemain lagi besar...bahaya turun laut sekarang nih, maybe sbb mlm tu nak hujan kot...

mula2 tu aku rasa jakun pelik sangat sini, dalam otak kemain lagi ligat duk cari sebab musabab kenapa aku rase pelik gitu...pastu baru aku sedar...

sepanjang-panjang umur aku 23tahun ni, aku rasa ni lah kali pertama aku datang pasar kat sini, kalu time kecik2 dulu, aku tatau lah, tp seingat2 aku mcm tu lah...pastu satu perasaan hampeh menguasai diri aku...dasat jugak aku ni tak kuar umah ek...kuikuikui

tak sempat pun habis pusing pasar, sbb mak aku dah bising, tak larat nak jalan, cuaca time tu pun tak bape nak mengizinkan, angin kuat sangat...takut ada payung brader2 kat situ terbang hempap pale je...kalu ada brader hensem nak sambut payung tu sambil aku pun cair menyaksikan kemachoan dan kehenseman dia takpe la jugak, tp sume yang datang kat situ, most of them la, stok2 yang...aih...tatau lah nak cakap...tupai tengok pun konpeeyus, spesis aku ke hape nih? tang kaler tuh, dah sama dah, tp bentuk fizikal? lain mcm je...

tu yang brader nya, yang kakak2 nya...aih...bertambah2 dosa aku duk layan dorg bertanding tayang body ngan tayang kerapatan bersama boypren masing2...ohhh...tang kepala toksah cakaplah...mmg stok rebonding ah sume...hishh...

dah2...hentikan tu sume ain oi...azam baru azam baru, kurangkan kontreversi tingkatkan prestasi [noktah tiga bijik]

notakaki : pening pale duk fikir mcm manala nak jadi cikgu sekolah menengah ni?

12 comments:

white rose said...

waaah...anak yg baik kau ni...
duk umah je...

bagus, jimat duit mak ayah kau kan...
xyah nak beli itu ini...

kakakaka...

therosputih said...

white rose
baikkah? ngeee
jimat ke? kalu dorg keluar, i kirim...tak ke mana jimat tu akak...ngeee

k_Own said...

hehe, best lah bercuti kak ! leh release tension duk umah !

then kak cikgu ek ? wahh style....

therosputih said...

k_own
meh akak perbetulkan ayat kau
bercuti mmg best, tp kalu menganggur? best ke? sangat tak best dik...

pasni, ada rezeki, insyallah jadi cikgu...tgh tggu surat panggilan lah ni...

cool...

ASaDa RyutaRo said...

dahsyat.. itu baru giler tak kuar rumah.. hahaha..

apa pun, tahniah! sbb dah berjaya kuar rumah. hihi ;P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat tahun baru

Semarak Api said...

wahh..psr mlm tepi pntai...bestnyee..kt mane ek ain?

Nurul Zaty said...

akak nak jadi cikgu ea???

selamat pagi cikguu!!!

^_^

JIVEBUMZ said...

bagusla anak yang baik.. kuar pun ngan mak ayah.. iks iks anak sapa lani? hihi

Fyzal said...

hi cik rosputih.. tak tau sebab ape tp senyum2 sendiri bila baca entri ni. ade satira-satira tersendiri.

cikgu ek? good good. mengajar bersungguh2 ye :)

therosputih said...

asada ryutaro
toche2 sbb ucap tahniah kat aku, dah lama tak dapat ucapan tahniah nih...

brutalsolo
selamat tahun baru jugak...lama tak singgah sini kan...thanks ye...

semarak api
pasar malam tepi pantai? nak tau ke katne? takleh gitau kat sini, nnti kntoi la aku duk mana...kwang2...(bajet ramai peminat le tu =p)

therosputih said...

zaty
a'ah dik, bakal guru, dapat sekolah mana, tatau lagi...selamat pagi cikgu tu siap sekali ngan nada upin ipin eh...

jivebumz
hahaha...tu yang kuar ngan mak ayah, kuar tanpa mak ayah pun ada gak kak...kuikuikui

fyzal
insyaallah ada rezeki, bergelar guru lah saya...i like to read your blog to fyzal...entry2 nya gempak...