Thursday, January 13, 2011

contest mari bersama kritik blog nescafe+milo

Views

aku mmg gatai tangan bab2 nak mengkritik, alkisah, pernah apply nak jadi pengkritip tetap af musim ketiga, alah...musim mawi tuh, tp kena reject masa kat last stage...adeh...alasan dorang yang smpai ari ni aku masih konpeeyus

saudari gagal menunjukkan kredibilit saudari dalam menyanyikan lagu memori daun pisang versi mendodoi anak tidur, maka, saudari gagal menjadi salah seorang pengkritip kami, harap maklum
~~pihak pengurusan maestro~~
tettttt...aku tipu


adeh...smpai ari ni aku boikot taknak apply lagik dah...merajuk...

tetibe ada jawatan kosong kat blog nih, korang nak tgk iklan, leh klik kat sini

sblm kritik, aku dah buat sedikit research, aku telah mengkumbang dialek kelantan yang telah diluarkan oleh aku sendiri yang membawa maksud menyelongkar entry2 lama kat blog itu, tp dun't wuri lah bro, aku dah simpan balik dah...siap lap lagi debu2 yang ada kat situ...


dan inilah dia hasil kritikan aku

warna blog, mmg dah nampak dah warna gabungan nescafe ngan milo tuh, cuma aku rasa terlebih milo sketlah, kalu terlebih nescapee, kompem gelap sket tuh, tp no hal lah, dah sesuwai dah, pastu kat header, aka kete lama antik, apa tujuan? nape tak letak gelas air nesloo yang masih berwap menunjukkan kadar kepanasan? hmmm...mungkin pemilik blog pasang angan2 nak memiliki 2,3 buah kete mcm tu...apa2 hal, kita terjah tuan punya blog nnti, biar dia jawab soklan panas nih...

masuk bab sidebar2 dia plak...pertama sekali aku nak sentuh, dia letak logo arsenal la plak kat tepi belah kanan, bawaaaaahhhh sekali, adeh...ko minat arsenal eh...hacait...tapi aku tak heran pun, sbb aku tak minat bola, aku minat pemain bola...ngeeee...teruskan minat kau tuh, taknak letak logo harimau malaya ke plak kat tepi belah kiri kat bawaaaaaahhh sekali tu? ni usul aku je...ngeh3...okeh, pastu pasal welkam msg dia, hmmm...bagus, awal2 lagi dah letak salam, kan ke sunat bg salam tuh, korang apa lagi, dah baca, sila jawab dalam hati, pastu pasal profile tuan punya blog, aku copy bg korang baca,

orang kate nk tgk diri kiter ni macam mane..cube tgk kengkawan kite...geng2 kite... orang kate kawan tu ibarat cermin...dah kalo kawan kite tu sume macho..kite pon macho jugak le..


tgk lagi sekali apa yang aku higlight...paham maksud aku? bagus...tak payah aku nak explain...

okeh, masuk bab entry plak, hohoho...aku suka bab nih, sebab entry dia, boleh dikatakan, ringan2 la utk dibaca, baguslah, walaupun isu dia berat, tp pandai gaya, org baca pun tak sakit otak, senang nak menyerap...aku petik isu yang dia gi lepak kat airport pc, tgk geng2 kutu...mak aih, baru skrg aku sedar...ada eh kat sana? ni yang aku nak gi sana wat sport check nih, aih...pening pale aku bila fikir isu2 gini, mcm mana aku nak jadi cikgu ni? seram sejuk dibuatnya...thanks le bro sbb cite psl nih, kau buat aku sedar sesuatu...betul kata kau, bukan sekadar omongan kosong, kata2 kau tu, bukan sekadar nak berkata semata-mata, tp ada maksud tersendiri...ni lah yang kita nak, bukan sekadar pung pang pung pang cite psl politik sana, politik sini, tp habuk pun tarak...pendek kata panjang pun kata, aku suke penulisan kau...hope studen2 kau pasni boleh jadi generasi yang boleh membendung masalah2 gini, dan bukan terlibat sama ngan masalah seperti nih...

okeh, aku dah habis mengkritik, yang baik ka tak baik ka, aku mintak maap la ye tuan blog, aku kritik berdasarkan apa yang aku tgk, baca, dan tulis...setiap yang baik tu datangnya dari allah, yang tak bape nak baik tu sume datang dari aku...

amacam? aku dapat tak job pengkritik blob kau nih?

notakaki : sedap duk kritik blog org, mcm mana ropanya kalu org kritik blog aku? aih...

2 comments:

JIJI YU said...

muehe..cantek r weh..aku suke ni..pehal ko highlight tang macho tu ke..takley terime ke ehehe..

therosputih said...

jiji yu
macho? huh...tak bape bulih diterima akal la, tp sbb kita masing2 tak kenal, aku kasik can lah...

ha'ah la weih, kau mmg masho ah beb...

kwang3