Monday, January 24, 2011

comel tapi bahaya

Views





nilah tangkapan yang berjaya ayah aku buat, ari tu dia duk godak2 stor, alih2, wat kuar satu bekas, tunjuk kat aku, aku ingatkan anak tupai ka apa ke...upenya...

tikus

haip...mak aku yang time tu ngah lalok2 depan tv, terus terjaga, cerah mata, betapa mak aku benci gile ngan tikus...kalu ditelek2 anak tikus tu bebetul, besar la jugak, kalu ikut saiz standard tikus dlm umah aku ni, sebesar ni dah pandai jalan, dah pandai merosakkan harta benda nih...tp maybe sebab keturunan tikus mondok agaknya, besar semacam je...masih baby uolls...adeh...geram mau pijak2 rasanya...

sangat comel, kesian pun ada...tp nak buat mcm mana, dia bawak penyakit, kalu dibiarkan, kompem umah ni akan dirampas oleh dia, tak psl2 kitorang jadi pelarian di umah sendiri...alo2...dasatnya metafora yang aku guna...okay, dah2...hentikan sume drama itu...

keempat2 baby tikus ni kemudiannya aku sajikan buat kucing2 kat umah aku, amboi korang...tuan yang tolong tangkapkan tikus utk korang sume, patutnya korang yang tangkap tikus utk kami sume tau...hee...kucing nih, aku lesing jugak sekor2...

notakaki : ebbi dapat 2ekor, pok abu sekor, pok itam sekor...habis sume anak tikus dibedal kucing2ku...sodap kata mereka...

8 comments:

Hafriz el-Muhammady said...

wah... cute nyer..
pastu bt cmne ng tikus2 ni?

Cik NurulZaty said...

aaaaaaaaaa

geli geli gelinya tgk tikus camni..

wuuu

white rose said...

hahahaha...
kucing, kucing...

dah tuan yg menangkap tikus, bukan si kucing...

kucing2 akak dlu xmakan tikus la, tapi dia suka tgkap tikus...

k_Own said...

kah kah ! macam mane nih.

kalau sy kan. jaga kasi besar kak. serius... hahaha...

comel comel gituh.. hehe

therosputih said...

Hafriz el-Muhammady
bagi kucing makan dik...kesian tgk baby2 nih...tp nak wat mcm mana...dah kata comel tapi bahaya...

therosputih said...

Cik NurulZaty
haha...akak pun geli gak, sumpahla takkan pegang...tgk boleh la, but no body contact...kehkehkeh

therosputih said...

white rose
ntahla kucing kat umah ni, suh tangkap tikus, smpai ke sudah dia tunggu tepi tuan dia, apa dia ingat kita ni bekerja utk dia ke...adeh...hampeh punya kucing...

uish...kucing2 kat umah ni, pantang bau tikus, berebut2...sedap kot...mula2 dia wat main la, dah lama2, nampak ekor je kuar kot mulut dorang...heee...tak pasal2 pas tu kena mandikan dorang, gosok gigi...hehehe...takut dorang busuk...

therosputih said...

k_own
huh...tak kuasa akak nak menjaganya smpai besar, nnti dah besar, anak beranak dia plak kasik makan baju2 dlm almari tuh...takboleh2...

comella bila baby ni, kalu dah besar, pastu bangun pagi, tgk habis makanan kena selongkar dek keturunan dia, aih...agak marahla jugak...habis kena buang sume makanan yang was2, kena usik dek tikus...

bahaya kencing tikus...

eh...panjang lak aku mengomen...