Saturday, January 22, 2011

16 days to go

Views
tinggal lagi 16 hari nak fly...phewwww...cuak, takut atau teruja? hmmm...donno lah...

hari ni aku dah start mendobi baju rasmi utk keje, baju apa lagi, baju kurungla...kebaya, sebarang baju yang ada shape2 dasat nih, aku dah janji dah ngan encek leo takmo pakai dah..lagipun, sejak aku praktikal lagi kot aku da stop pakai kebaya, alasan...sebab ngaja kat sekolah menengah, takmo kena usik ngan dak sekolah ngan cikgu sekolah...

mau jadi cikgu, kena tunjuk contoh yang baik...disebabkan aku ni tak bape nak baik, coba2 lah utk membaikkan diri sendiri setakat yang termampu...moga aku istiqamah...amin....

ni antara calon2 baju kurung aku yang bakal aku bawak ke sana

belum pilih secara rasmi lagi, ada yang terpaksa ditinggalkan tanpa alasan yang kukuh...mak aku suh bawak 10 pasang je gi sana...10pasang? maknenya...2minggu je lah, minggu ke3 dah start rotate baju sama...owhhhh...betapa aku akan sangat bosan nnti...

baju yang harus dibawa, baju batik, baju yang senang diiron, baju yang tak senang kotor kalu kotor pun tak nampak, baju yang bagi aku mood ceria, dan baju yang selesa utk dipakai


tgh2 jemur baju,

mak : kak, bape pasang lagi baju kak yang belum dapat lagi?
aku : baju apa lak?
mak : alah, yang kat umah tukang jahit tu
aku : tukang jahit? oh...entah, ada bape pasang tah, nape?
mak : mak dah pesan kat dia nak cepat, nak suh sempat bawak gi sana la nanti
aku : hah? baju baru? omg...bertambah lagi baju gini...baju baru, maknanya haruslah dibawa ke sana, kan mak kan

tetibe ayah aku menyampuk

ayah : dua beranak ni, tak habis2 ngan baju baru, baju baru sana la, kain baru beli la, heee...mcm2...
aku ngan mak : hehehehe

ni la nama dia sindrom cikgu...kwang3...baju baru asik bertambah2, smpaikan almari tu, bertambah2...tu baru baju, belum kasut...sekarang baru aku sedar ke mana duit mak aku banyak dilaburkan...nnti aku nak jadi mcm mak aku jugaklah...adeh...kesian bakal laki aku, keje cop duit je kot agaknya dia nnti...kwang3

notakaki : nak jadi cikgu, keterampilan kena menarik, pakaian kena menarik, pengajaran kena menarik, pendek kata, sume kena menarik, pertuturan pun sama...

bukan susah nak mengajar tapi bukan senang nak mendidik anak bangsa

6 comments:

white rose said...

miahahaha...
akaknye baju dah dekat 3 alamari...
habis almari dlm umah ni akak konker...

miahahaha...

ain, baju songket kotak2 tu sama laa dgn akak...akak kaler maroon...
pewwwiiittt...leh sedondong...

k_Own said...

akak ! hehe....

tipu lah akak tak ada feeling apa nk g sana kan ? hehehe....

kalau sy kan ? teruja kot. duk sne due tiga ari... trus diam je...

goodluck d sne kak !

therosputih said...

white rose
apa? sama? hehehe...nnti bulih pakai sesama...akak nak tau? dulu masa belajar, dak2 palapes nih jadikan baju songket kotak2 tu sebagai baju rasmi dorang, apa lagi...segan la i nak pakai time tu, kot disalah tafsir sbg pinjam baju dak palapes...

therosputih said...

k_own
tatau nak cakap la dik feeling dia mcm mana...kalu nak gi setakat 2,3 hari, harusla teruja, tp ni, bermastautin kat sana...fikir dua tiga kali jap...

Enh Ear said...

10 helai? kalo aku tak cukup ni... huhuhu... g sana.. beli mesin jahit... strat jahit bju kat sna ye..
huhuhuh

therosputih said...

enhear
nak buat mcm mana, keterpaksaan...