Saturday, January 1, 2011

i'm 24 now

Views
erkk...bertambah satu lagi angka umur aku, ah...skrg ni, org tak fikir mana dah bab2 umur ni, ayat y selalu aku dgr,

umur itu hanyalah satu angka, pengalaman itu yang lebih penting

betulla tu kan, kalu hang umur 18tahun sekali pun, tp hang dah merantau jauh, byk jumpa org, byk deal ngan orang y mcm2 ragam, hang lagi matang dari aku nih...so, tak kisah la sume tuh...umur akan bertambah setiap hari, tp pengalaman, tak semestinya bertambah...

di umur aku yang semakin meningkat nih, aku tertanya sendiri...
apa yang dah aku capai setakat nih?
adakah sume itu sudah cukup buat aku?
apa lagi yang mahu aku kejar?

owhh...sgt byk persoalan yang timbul...sebab tulah setiap tahun baru, menandakan usia yang semakin bertambah, kita akan senaraikan azam atau apa yang kita nak kejar sebelum usia kita bertambah satu lagi angka...

azam aku sama je ngan org lain, nak jadi someone better than before, nak belajar dan belajar dan belajar...azam ni bukan hanya utk tahun nih, tp utk tahun yang mendatang, pendek kata, utk sepanjang hayat aku...

apa lagi, nak belajar kait bunga lah...ngeee

notakaki : selamat tahun baru, selamat bertambah usia

6 comments:

mary ann ;) said...

sy pun da masuk 20 tahun...tak percaya tak percaya!! hahaha

therosputih said...

mary ann
tak percaya? meh...hempuk ngan bantal bushuk, kompem percaya...=p

white rose said...

epi busdey tu u...
hepi busdey tu u...
happy birthday tu u...

moga panjang umo, murah rezki, bertemu jodoh, jadi anak yg solehah & dpermudahkan segala urusan...

dah tua ye ko dik...
miahahaha...

therosputih said...

white rose
bukan birthday i lah kak...lambat lagi, simpan lagu tu eh...hehehe

tapi wish yang tgh2 tu i simpan, ngeee...

tua tu letak kat angka, bukan kat i, i always muda...ngeeee

beeha ben said...

wah!! da tambah usia ke?? eh, mestilah tahun baru..

therosputih said...

beeha ben
jangan nak ngengade taknak ngaku usia dah bertambah hokeh...sesekali ngaku umo 18 pun takpe gak...