Saturday, January 29, 2011

9 days to go

Views
ari ni takmo buat pape boleh? nak duk goyang2 kaki sambil main kejar2 ngan anak buah aku je, boleh?

mak : apa kau ingat kau boleh duk rilek2 je? huh...jawapannya NO

aiseh...teromputeh lak mak aku ni kan, over la tu...sabar mak sabar...aku ni sebenarnya tatau dah nak buat apa, nak kate dah ready, fully prepared, huih...jauh panggang dari api, maksudnya : tak tercapai lagi matlamat yang dikehendaki tu

sebagai contoh
cikgu bagi kerja sekolah 10 soalan kat sorang student ni, usahkan dah siap buat, soalan mana pun student ni belum check lagi

ececece...siap bercontoh bagai lagi...amacam anak murid sekalian? paham tak maksud peribahasa di atas?

aku dah pun packing baju2 kurung, tshirt, seluar sukan, dan apa lagi ekk...aku pun dah konpeeyus, kejap lipat2 buh dalam beg, petangnya, keluarkan dari beg, alasan, rasa mcm tak perlu je bawak gi sana, pastu esok masuk lagi, petang tu, buang balik...aih...alamatnya, lunyaila dulu beg aku tu, belum lunyai dicampak2 masuk dalam kapal terbang lagi kan...aih...

mak aku tiap2 ari kot sound suh kemas barang, aku kemas apa, tp pastu sepahkan balik, sama mcm tak buat pape kan...mak aku cakap, kemasla awal2, nnti senang, takde tertinggal barang...errr...mak, nnti poskan benang2 orang ke sana, uleh? tititititi

notakaki : arghhhh...sape rajin nak kemaskan untuk aku? aku bagi upah tium2 angin pastu hantar kat dia...amacam? ada berani? hehehe

4 comments:

white rose said...

laaa sampai mcm tu skali???
dah pack, punggah balik?

rajin laa kau ni ain...

therosputih said...

white rose
rajinkah itu?
kwang3

Fatin Aliyya said...

packing jgn x packing.:).nk gi mn?

therosputih said...

fatin aliyya
thanks sebab sudi support...hehehe...nak merantau jauh dek...