Sunday, January 23, 2011

15 days to go

Views
ari ni serius wa tatak mood nak buat kerja, wa pun tatau kenapa, kepala wa pusing2 dari semalam lagi, agaknya wa pening kot, badan wa pun panas semacam je, agaknya lagi sekali wa demam kot...

tadi, ngah syiok2 wa ngadapat tenet, tetibe hidung basah, wa ingatkan hingus, cepat2 sapu hidung, sekalik, aih...ni apo bondo nih...hingus wa kaler merah...ni musti sbb semangat tahun baru cina kan, hingus pun jadik kaler merah...dasat2...

masuk ni, dah 3keping dah tisu wa guna sumbat idung, masuk tisu keempat, kompem lobang idung wa jadik macam lubang idung kartun katak dalam majalah ujang tuh, wa gerenti lah...

nak keluar umah gi carik sireh, wa rasa malas lak, bukan setakat malas, tapi wa rasa seriau2 nak keluar umah, sbb ternampak ada 3 mamat kulit kuning2 gelap tuh duk borak2 depan pagar umah wa...apa ni, nak borak pun pi lah borak jauh2...takde port lain ke, bikin wa panas je nak keluar umah...

kalu wa kuar ngan hidung mengalir hingus merah nih, agaknya mamat 3ekor tu gerun tak ngan wa?

kepala wa kusut sesangatla ini hari sbb wa tensen ngan orang sekeliling wa...nak tau apa dorg terjah2 wa? nnti wa cite di lain kali lah kalu wa rasa nak cite...wa penat banyak ilang dara darahla mangkok!!

notakaki : hidung berdarah!!

10 comments:

mekchu said...

berdebar nye... lagi 2 mggu je tu... semua dah prepare ke tu??

therosputih said...

mekchu
lagi 2minggu tu mekchu...cuak2...

ada la sket2 prepare tuh, belum fully lagi...

Semarak Api said...

ape yg lg 2 mggu?*eh lmbt plak -.-

drh idung sbb pns bdn tu..gi mnun air cap badak.hehe

therosputih said...

semarak api
mmg ketinggalan yna nih...haha...tgh menghitung hari utk bersiaran di tempat lain...

aku kena posting ke sarawak la...

air cap badak, mau berdarah lagi kena sepak ngan badak sbb amek air dia...=p

ShaLLeyShaLina said...

woooo take care yeaaaa

therosputih said...

shalleyshalina
thanks...=)

white rose said...

len kali dongakkan kepala, bagi idung tu tinggi dari lubangnya...

jgn tutup, nanti tak bernapas pulak...

badan panas tu, ain tak tahan...
minum air banyak2 pasni...

kat sarawak nti panas tau...

therosputih said...

white rose
dongak pun sudah, tutup pun sudah...hehehe

nak buat camno, senang darah idung nih...

sarawak?oh tidak...

cuaca ari ni mmg panas sket la kak, tu yang problem terus idungku ini...huhu

armouris said...

info tentang hidung berdarah di SIHAT SELALU - Hidung Berdarah

therosputih said...

armouris
dah selalu sangat mcm ni...dan dah jenguk dah pun entry yang dimaksudkan....