Wednesday, January 26, 2011

kisah ngedate pagi ni

Views
haha...aku dah agak dah entry pagi takde orang nak ngomen pun, teluq ayam ja...sape lah nak tahu kisah hidup aku ni kan...hukhukhuk...blog cikai je, entry merapu mengaban je sume, tp ada jugaklah nasihat2 sket2 yang aku share kan...

pagi tadi, kemain awal aku mandi ko tahu...terkejut ayah aku, siap kena sound ngan dia lagi,
ayah : ai...preparation nak mandi pagi2 kat sarawak ke?
aku : errr...kekgi gi sekolah takyah mandi tak uleh ke?
ayah : ha, boleh sesangat...masuk sekolah beruk2, orang utan kat sana
aku : hihihi...kompem orang jadik pengetua kat situ...

aku ni pantang betul mandi pagi2, sebab utama dia sejuk...bukan sebab aku tak suka mandi ye sahabat2 aku sekalian...badan aku ni ada masalah sket bab sejuk2 nih, mandi tgh ari pun aku still gigil2, shaking2 bagai lagi, ha...pecah rahsia aku kan...bila aku sejuk sgt, nnti kejap je aku cramp, kejang sana, kejang sini...serius, tobat aku dah penat lalui zaman gitu...takmo makan ubat punya pasal, terpaksa aku kuatkan semangat, tabahkan pape yang patut...hiyarghhh!!!lawan penyakit itu sume!!!lawan!!! aku kan kuat....kata aku dalam ati...

okeh...itu sume baru pengenalan entry nih...erkkk...pengenalan pun dah berjela2, mana isi? ni isi dia okeh...

tadi aku ngan abg aku sekali lagi berjaya buat poket ku rabak serabak rabaknya...robek hatiku *lagu dangdut
bab nak merobek merabak poket ni, aku akui, aku ngan abg aku sangat pakar bab ni, takde sape leh celen

daripada laptop wide screen compaq 15inci
 aku telah bertukar kepada

mini hp 10inci 

nampak betapa ketaranya perbezaan tulisan tu? hehehe...saje nak tunjuk betapa besarnya perubahan saiz laptop aku nnti...

riban2 jugakla habis duit aku ari ni, adeh...mcm mana nak kawin gini...kwang3...huuu...duit yang berjaya aku kumpul sepanjang aku keje sendiri dalam tempoh pengguguran pengangguran, sume hasil bisnes aku...

itu ari aku ada stori yang laptop aku buat hal kan, so, setakat ni bulihla guna, tp aku tak berani nak amek risiko bawak lptop aku ni ke sarawak sana, lagipun abg aku sendiri angkat bendera putih, dia kata laptop aku ni kalu baiki pun, tak berbaloi, baik beli baru je...huhu...takpelah, nak buat mcm mana, nnti aku dah keje, aku akan baiki jugak lptop aku ni...sayang wooo...banyak kisah dia dan aku...aku takmo dicop kacang lupakan kulit oleh laptop aku ni...hehehe...

notakaki : belum rasmi lagi laptop baru...takut laptop lama kecik ati...

6 comments:

white rose said...

WAH...beli netbook...
acer ek...

akak suka acer, dia tegap & kukuh...
akak dah pakai acer 4 tahun...
alhamdulillah, just aritu tukar motherboard sebab dah cair cip2nya...

panas...biasalah...

Hafriz el-Muhammady said...

ehem... beli 1 je ker..? hik3

therosputih said...

white rose
bukan acer, tp hp...acer mahal sket dari hp...huhu...

therosputih said...

Hafriz el-Muhammady
alaa...satu udahla dek non...nape? nak sponsor lagi satu ke? uih...sangat2 dialu2kan...

Enh Ear said...

sehati dan sejiwa..
sejibik aku punya.... hahah.. ni nak bagi nama apa?

therosputih said...

enhear
hahaha...kat kedai tu jugak aku panggil dia minie...kali ni first time lptop aku gegirl...woha...