Saturday, October 23, 2010

itu dia budak kecik

Views
smlm, my sister ngan her husband balik umah, and of course la ngan anak dia sekali aka izhar aka har...huhu...sangat teruja...sebulan da tak jumpa har, last mase raya itu hari, mak ngan ayah har takdelah aku teruja mana nak jumpa...wakakaka...ayat kejam namanya...

akak aku balik ni berhajat sebenarnya, next week dia kena gi kursus, takde sape nak jagakan izhar, bukan sbb abg ipar aku takleh handle, tp sbb nnti susahla kot nak jaga sorg2 sbb har ni sangat sepesel, keturunan pendekar melayu lah namanya...tak reti duk diam, bukan setakat mulut, kaki serta tangan...huh...rajin namanya gitu...ada2 aje benda yang dia buat...dah nama tak reti duk diam, jadi kenalah menjalankan tanggungjawabnya sbg org yang tak reti duk diam kan...sebab tu lah takleh biar dia duk sorg2, kena ada org tgk2 kan selalu...kalau tak, bahaya...

tu yang mak aku suh akak aku wat balik har kat umah, senang, sambil2 aku jadi jaga kat umah, aku leh wat part time jaga har...masalahnya, ni bukan lagi termasuk dalam sub part time, ini dah dikira sbg full time baby sitter...haaa...takpe...aku tak kesah pun...aku memang suke budak2 yang berumur bawah 2,3 tahun ni je sbb dorang ni bukan tahu pape...kalau dah umur 4,5 tahun tu, aku tataulah mcm mana nak jaga...aku bukan ada pengalaman pun...

so, ni lah buah ati pengarang jantung kami semua...hihi...nnti izhar dah ada adik, sayang kat adik dia plak...hahaha...kejam...

notakaki : nak ada anak sendiri, lambat lagi, tatau nak kawinnya bila, fulus pun takde lagik...

No comments: