Saturday, October 23, 2010

aku tak suka hanjing

Views
memang sebagai seorang yang dilahirkan islam dan beragama islam seadanya, kita tak boleh bela sebab nnti tak pasal2 pahala ciput yang ada ranap, pastu bertambah2 dosa lak...aih...takmo lah aku...

aku bukan nak cakap psl hukum halal haram kat sini sebab ilmu aku pun tak lepas buku lali, aku cuma nak tulis psl pengalaman je...

mana datang word hanjing?
selalu aku guna anjing je, mana ada penambahan huruf h...tp mase aku belajar kat matrik dulu, ada sorang lecturer fizik aku yang sangat sempoi aku suke dia ngaja sbb dia sangatla berilmu orangnya, padanla dia bleh jadi lecturer yang hebat ilmu penuh di dada beb...dia ni felo aka warden kat blok laki...so, memangla kena sangat strict dengan budak2 kurang hasam macam aku nih...hehehe...

lecturer aku yang ni la suka sangat sebut hanjing dalam kuliah, kalau korang buat perangai, ponteng...hah...memang sah2lah korang akan dicop hanjing oleh beliau...sadis bukan...sape suh buat perangai...memang kenala...bukan salah lecturer...

lagi satu, kalau tetibe ohp dlm kuliah buat hal ke apa ke, mic tetibe tak function ngan baik ke apa ke, hah...yang ni mmg berbakul2 hanjing la kuar...dan memang confirm la beliau akan mengecop barangan itu cap hanjing...hahaha...

walaupun ramai students cakap mulut dia sangatla laser, tapi dia bab keje...tiptop...so, aku ketepikan bebelan hanjing dia tuh, fokus apa yang bagus ttg dia...sebab dia la aku semangat nak belaja fizik sem tuh ditambah ngan rakan2 praktikum yang best...

start dari matriklah aku pandai sebut hanjing sampai sekarang, tp takdelah smpai cop2 orang tu hanjing sbb aku nih sendirik perangai mcm hanjing kot...aku rasa mcm sopan je sebut hanjing instead of anjing, hehehe...walaupun maksud dia sama saje...

aku tak suke hanjing sbb aku takut ngan hanjing....boleh terima tak alasan aku? mesti boleh kan...

dulu masa zaman belajar, balik kelas malam2, hajat hati nak singgah foodcourt sbb perut nyanyi2 lagu oh gardenia sungguh enak dimakan begitu saja...tp baru je nak turun bus, ada hanjing 2,3 ekor kat area turun bus tuh, sanggup aku tak makan...aku tak suka hanjing...

masa zaman belajar jugak, aku keluar dari kelas, jalan kaki ke bus stand, sekalik ada hanjing lak di tgh laluan...aku rela tunggu smpai hanjing tu blah kot, tp nasib baikla masa tu kawan yang sangat baik ngan aku tolong halau hanjing tu pergi...maka kami pun berjalan bersama-sama ke bus stand...indah...

boleh dikatakan, sume hanjing muncul dlm hidup aku masa zaman belajar je, sbb area umah aku ni, area kampung melayu...mana ada hanjing, kalau ada pun, hanjing hutan...jarang2 jumpa...aku membesar ngan persekitaran tanpa hanjing, sbb tu bila tgk hanjing live, huh...gabra gabra...

dulu pernah singgah perkampungan org siam kat kawasan sini, ada kuil dia lah, pastu mak ayah aku tinggalkan aku kat kete, dorg gi mana tah, aku mula2 berani je duduk kat luar kete, pastu nampak sekor hanjing, sayup je, aku dah cuak...nasib cuak aku tu berasas, sebab tak sampai 3 minit pastu, bergerombolan hanjing datang kerumun kat kete...menjerit2 aku suh dorg lari....nasib ada sorg sami baru pas semayang datang tolong aku....hehehe...mekasih ye pak sami...

smpai sekarang ni, aku masih takut hanjing, jadik aku tak suka hanjing...

notakaki : hanjing!! jangan kacau aku!!

2 comments:

Cik Ya-Alif-Nun said...

aku pernah kene kejar ngan hanjing....
eksiden trus masa naik moto...
kuang hajar sungguh hanjng tu...

therosputih said...

aku tak pernah kena kejar ngan hanjing tapi selalu rasa kena kejar...huwekkk...

sbb asal tgk hanjing je, terus rasa..."weih2...hanjing tu kejar aku la..."