Thursday, October 28, 2010

rentetan kisah paul si sotong peramal

Views
entry asal di sini

gambar diambil dari google

aku ada publish kat mukabuku aku pasal kematian si paul nih, maybe sebab terlalu awal agaknya, ramaila yang komen ramai ke? 2 orang je kot..hahaha tanya aku betul ke...hihihi...mesti dorang tak tgk tv nih, sbb tu pelik, nak bace paper, tak kuar lagi beritanya...so, aku tak salahkan dorang...sebab aku sendiri pun terkebetulan je duk depan tv time tu, kalau tak, sama hampeh je aku ngan mereka sekalian...hampeh kuasa dua...

okey, masuk cite asal apa yang aku nak gitau kat sini...korang ada bace paper utusan semalam tak, bahagian luar negara page ecece...omputeh seyh...mukasurat 18 bertajuk sotong 'ajaib' paul mati...aku tergelak kot bace berita tuh, sbb ada satu ayat yang bertulis aku tulis balik eh

Kami merujuk Porwoll, wakil Pusat Hidupan Laut Oberhausen mungkin akan menanam Paul di kawasan pusat hidupan laut ini dan membina satu tapak peringatan kecil untuknya.

aku bantai gelak cipan ah sbb aku rasa tindakan mereka sangat kelakar...nak tanam sotong...waka waka che yeh betullah...tapi bila bace balik ayat pastu aku tulis balik sekali lagi eh

Walaupun ini satu tindakan pelik yang dilakukan untuk seekor hidupan laut, Paul mencipta populariti semasa hidup yang boleh dianggap sebagai wajar dilakukan, kata Porwoll.

aku rasa setuju kot ngan porwoll tu, yelah, kalau sesuatu benda tu kita amat menyayangi, dan sangat penting sehingga meninggalkan kesan dalam hidup kita, kita sanggup lakukan apa sahaja janji kita puas hati...mungkin tindakan porwoll itu dari satu segi dianggap pelik, tp kalau dari satu segi lagi...hmmm...bolehla diterima...

kalau aku sekalipun, entah apa lagi benda pelik yang aku boleh buat...

notakaki : goreng pon sodap...

5 comments:

Nurhasyimah Musa said...

Oh, paul dah mati ke??
aku pun baru tahu bila baca ni..huhu..

white rose said...

terketentut aku bila baca keinginan porwool tu...hahaha...

dorang dah xde keje lain agaknya...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mati pun dia...

ummu said...

akak ada juga baca kisah tu kat paper
mcm2 hal kan

therosputih said...

syima : dah arwah dah pun

white rose : haha...ok la tu, dibuatnya nak buat monumen letak dlm akuarium, hoho...haru

brutalsolo : haha...punya dendam kesumat nampak

ummu : mcm2 dunia ni...tu baru sotong, kalau benda lain? mcm mana la halnya...