Monday, October 25, 2010

khas untuk seorang sahabat

Views
okeh, tunjuk sket sape sahabat aku itu.


inilah dia
raifana

aku kenal dia mase aku praktikal kat alor gajah, melaka...mase tu, dia datang ramai2 ngan kawan2 dia, tak mcm aku, dtg sorg2...pg dorg dtg tu, kat bilik guru ada buat portluck, tak sempat nak kenalkan diri lagi, so, aku takde kelas pagi tu, sangatla bizi nolong cengcikgu serve makanan, huh...basah ketiak...

pas habis sume tu, baru kitorg kenal2kan diri, tp sumpah...aku tak hengat pun nama dorg, ingat muka je, pastu plak mase awal2 tu, kitorg duk asing2...pas dah duk sama2, makin sehat keluarga praktikal kami, hihihi....pastu baru mula kenal lebih lanjut dan yang paling penting ingat nama...hehehe...borak mcm2, gelak mcm anak setan, hakhak...yang tu aku je kot sbb aku kan kurang hasam sedikit sedikit kata kau?? banyak kot...jangan nak perasan...

opss...lupa...entry ni aku buat khas utk raifana aka ina ni sebab semalam, 24~10~2010 adalah hari ulang tahun kelahiran dia yang ke 24...wahhh...dah bertambah angka kat ruangan tahun eh...takpe...sume tu hanyalah angka semata-mata kan, yang lebih penting, kematangan diri...hehehe...

aku kenal ngan ina lebih kurang 2 bulan je kot, sbb aku habis praktikal je, balik kampung, pum pang pum pang bukan bunyik kompang aku kawin eh dah tak jumpa dah ina, tp kitorg still je lagi berhubungan aku ada hubungan ngan ina melalui mukabuku...hari tu, mase konvo, aku ada gak jumpa ngan dia, tp tak terfikir pun nak hamek gmbar sesama pun kan...hahaha...sebab masa tu masing2 ada agenda tersendiri...so...takpelah...y penting kami masih berhubungan..

sepanjang kawan ngan ina nih, aku teringat dua aktiviti yang paling aku takleh lupa, iaitu
1. makan abc kat kampung amende tah, pas balik sekolah tuh, jauh kot tempatnya, sampai sesat2 aku nak balik pastu
2. pegi mandi air panas kat kolam air panas gadek walaupun aku tak mandi pun

huhu...best sungguh lepak ngan kawan time tuh...


so, kepada ina, ini ucapan khas aku utk kau...

semoga kau bahagia selalu, dipermudahkan segala rezeki dan urusan hidup kau, dan kita dapat jadi kawan sampai bila2...sbb aku once aku berkawan, aku nak berkawan sampai aku mati...nanti kalau ada rezeki, leh jumpa dan boleh borak panjang...last sekali, nak kawin jangan lupa jemput, aku pegi tak pegi tu belakang cite, y penting jemput...ekekeke...sbb seronok org jemput kita gi kenduri kawin nih....hehehe...biasalah tu, kalau tak kawin lagi, mesti cakap pasal kawin, kalau dah kawin, cakap pasal anak plak...lumrah kehidupan...aku doakan kau ceria+gembira+bahagia selalu...sayang kau!!!


gmbar ni takde kaitan pape pun, tp sbb aku suke, aku pun amek dan letak kat sini...hehehe...
jangan marah aku eh ina...

notakaki : orang bahagia aku bahagia, orang sedih aku pun sedih

6 comments:

Anonymous said...

hehe..terharu aku...sayang ko juga..tak marah la..aku pun terkilan tak dpt amek gambar...pe2 pun aku nak bgtau syg la kat ko...mekasi ain sbb sudi update aku dlm blog ko...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

"ina tu ada ym... dan no pone tak" ujar aku gatal bertanya

therosputih said...

anonymous aka ina : hehehe...kau part of my life, sbb tu aku nak share kat sini

brutalsolo : ada lah...nak ke? tp kena cukaila ngan aku dulu...hehehe

Anonymous said...

ina
hehe...sedih aku tau,ko pun part of my life juga...syg ko lbh..haha.semoga perkenalan ko n aku smpai mati...hehe..

brutal: de..nak ke..haha...(gatal)

therosputih said...

ina : insyaallah...

brutalsolo : semoga cepat sembuh...tu tuan punya badan dah bg lampu ijau tuh...apa lagi...cepat jalan!!!!

Anonymous said...

brtal solo...sakit ke..ish2...
Ain: insyallah ain...harapan begitu la..sme la aku n ko..klu ko kwan smpai mati aku pun sme