Thursday, May 23, 2013

aku, alia, dan sakit

Views
lately, nak kata bizi sangat takdaklah sampai lagu tu sekali, biasa2 dan okay2 saje life aku...cuma mungkin masih terkial2 nak cope dengan lifestyle yang setiap ari dah tak sama ngan ari sebelumnya...kalau dulu siang pun ada masa untuk mengait, sekarang...tiap2 masa bizi nak gudik2 sama itu alia, tak cukup 24jam sehari rasanya nak gudik2 alia...

setelah sekian lama alia behave saja pada malamnya, tak sangka tadi petang, alia menangis bagai nak rak...kali ni bukan sebab apa2 tapi sebab dia mengantuk sangat...bayangkan, ia terjaga kul 4.30, pastu tjaga gitu, kul 6.30 tu tak tido2 lagi, apa lagi...mengamuk la dia...last2 dia tertidur jugak, tapi meruntun jiwa aku adalah, dia tertidur dalam keadan tersedu sedan...adeh...ati ibu mana yang sanggup tengok sume tu...alahai anak...mama sedih tau tengok alia nangis2...

perihal sakit2 aku nih, lately ni jugak aku rasa makin teruk je diri aku...almost tiap2 malam, aku akan rasa sangat2 tidak berdaya walaupun siangnya tu, aku tak buat pape pun...letihnya ya rabbi, aku pun heran...pastu mula la cakap yang bukan2, bukan aku nak fikir bukan2 cuma, mempertimbangkan kemungkinan yang ada...

aku : apa akan jadi pada hidup aku kalau aku fully paralysed? kaki tangan sume tak leh geak, mata je luplipluplip...mesti aku akan jadi sangat bosan sebab aku nih tak suka kalau duk diam2 je, mesti nak kena buat kerja atau sesuatu, sebab tu aku mengait...

notakaki : walau apa pun yang aku fikir, last2 aku akan tetap tersenyum pastu gi tidur, hahaha

6 comments:

mawar berduri said...

moga cepat sembuh mama alia n alia...

Mimie Najib said...

siannya alia.. smpai sedu sedan ye.. pastu penat terlelap sndiri..selalu jgk tgk bby camtu..hehe..ngamuk tak tntu hala..

insyaAllah..moga mama alia baik2 saja untuk jaga alia dgn sebaiknya..

Intan Akma said...

sentiasa mendoakan yang baik-baik sahaja demi keluarga & anak yang masih kecil...

Deqla Manjew said...

moga cpt sembuh ye...

cik azLyzah⊙.☉ said...

doa jea bebanyak ye dear,...tak mo lah stress2...cehhhhh..cian aliaaaaa...

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

insya allah sihat sumanya :)