Thursday, May 16, 2013

day 3 at rumah

Views
update cite day 2 at rumah, nothing happen...syukur alhamdulillah...
                     

day 3...siang tu hangat sangat...kesian alia...aku terpaksa tuam2 badan dia ngan air supaya dia rasa sejuk sket...kipas tak jalan la derrr...

malamnya tu...duk main2 ngan alia dalam bilik, pastu aku ingat nak le bawak dia duk kat ruang tamu, nak pi dodoikan dia kat situ sebab ruang tamu sejuk sket, sbb aku tgk dia pun dah ada tanda2 ngantuk...sekalik, melangkah je kaki aku sebelah, alia terus nangis tak hengat dunia...cuak terus aku...

terus aku raup2 muka dia ngan tangan sebab mata dia dah terbelalak ke atas...tak jalan...baca ayat2 quran, yasin, kursi, sume baca...sejam lebih dia nangis gitu...aku peluk je dia, tapi dia tetap gak nangis gitu sambil terpandang ke atas...ya allah ya tuhanku...tuhan je yang tahu perasaan aku time tu...rasa cam bersalah pun ada sebab aku yang nak bawak dia keluar bilik, sebab tu ke dia nangis? bermonolog aku sendirian...

last, aku bagi dia susu, dia tak hisap, just duk dalam mulut gitu je...nangis pun ada lagi sket2...aku pun telefon mak aku...dahla carik telefon sendiri pun tak jumpa, hampeh je...telefon mak aku, kejap je...tak sampai 5 minit, alia senyap dan nyot2 hisap susu, tapi tak lama...pastu sebok nak tgk skype...hahaha...inilah kecanggihan namanya...sempat lagi tu buat videocall ngan mak aku, mak aku sebenarnya yang nak tengok alia macam mana...dan2 la alia time tu terus okay, dan sempat lagi tu borak2 ngan tokmanya...ceh...

dia tak tau, masa dia nangis2 tu, ngan aku2 sekali nangis sebab aku rasa tak berdaya sangat nak kasik dia tak nangis, kesian betul tgk gaya dia nangis, macam dia takut sangat2...helpless gile, mampu pujuk2 dia gitu je....bila dia dah okay tu, syukur sesangat...dalam hati, ya allah ya tuhanku...bantulah hambamu yang tidak berdaya ini...

akhir sekali, pas dah tidurkan alia tu, dia tidur sampai ke pagi...agaknya kepenatan kot...pheww...lega...dan syukur sangat...terima kasih ya allah...

notakaki : nak kena pagar rumah ni kot...mmmmm



6 comments:

Mimie Najib said...

erm.. kena cari ustaz kalau camtu..suh tgk kan umh tu..risau juga kan.. sian alia kalau asik nangis malam je..

pndainya alia nak skype2 eh..hehe

JaSSNaNi said...

panggil la ustaz2 yang mana boleh tolong tengokkan... kesian alia.. nanti hilang semangatnya asyik di ganggu.. ape pun semoga alia takde apa2.. kesian kan anak2 nangis ni.. akak pun tak leh tengok fiyya nangis.. kesian sangat..

mawar berduri said...

btul tu kena pangil ustaz tlg tgok2 kan.

Deqla Manjew said...

kena ganggu lagi ke??? ish.. mmg kena tanya pd yg pakar tu..

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

kesian acik uya...

Intan Akma said...

letih dia tak hilang lagi kot..