Friday, May 24, 2013

jom tukar!!

Views
pagi ni hupdate blog nak cite pasal alia lagi...hihihi...agak2 ada yang menyampah tak ngan blog ni sekarang ni? tak habis2 nak cite pasal sendiri...huh...

maaf yer...sekadar untuk kenangan nanti aku dah tua2, mengimbas kembali...kot2 kekgi kalau alia baca, alia akan faham betapa mama dia sangat teruja ngan perkembangan alia...

                     
daripada saiz S, nak tukar pakai M dah...hehehe...aku menggunakan pampers pakai buang jenama HUGGIES plastik merah tuh, memang terbaik la aku rasa...once pakai huggies, taknak cuba brand lain...

lorrr....nak cite pasal pampers anak ke? ceh...hihihi...small issue jer, nothing interesting pun...tu adalah pampers last saiz S yang alia akan pakai, sebab pasni TUKAR pakai saiz M dah...bontot dah besar dah...hahaha...

pasni, balik kampung, aku akan mula pakai cloth diapers plak untuk alia, demi menyelamatkan alam sekitar...aku punya hajat, memang nak pakaikan dia dari awal2 lahir lagi, tapi disebabkan stok pampers pakai buangnya banyak, maka...hold la dulu...so, cadangan aku...kat rumah pakai cloth diapers sepenuhnya, dan bila nak kena travel2 je aku akan pakai pampers pakai buang...

jenuh jugakla survey market carik info dan banding harga cloth diapers nih, pastu pilih2 design dan corak lagi...pada sape yang nak tau lebih lanjut perihal cloth diapers nih, nanti aku story lebih lanjut eh...bukan setakat alia je nak bercloth2 nih, mama nya pun dah lebih 3 tahun dah pakai cloth pad, untuk kesihatan dan mengurangan pencemaran alam sekitar...aku kan aktivis alam sket...

notakaki : cloth diapers ni mahal sket, tapi demi alam...pejam mata...


7 comments:

Mizz Aiza said...

yang penting mesra pengguna dan mesra alam..

JaSSNaNi said...

Wahhh good good... Ade niat jaga alam sekitar tu yg penting.... Fiyya tukar pakai size M tu sejak umur 3 bulan... Hahaha... Tapi mlm tadi waktu kemas2 beg balik kg utk kimi, terjumpa pampers size S lama fiyya, nak gak cuba bagi paskai, tapi haremmmm tak boleh nak tutup langsung... Sian betul.. klu emergency pun tak keh pakai size lain melainkan m je... Apa pun tahniah alia... Kamu membesar bagai johan juga...

cik azLyzah⊙.☉ said...

namak nye alia dah semakin membesarrrrr....hehehheee

mawar berduri said...

petanda alia dah membesar..

Deqla Manjew said...

cptnya alia membesar...pas ni tukor saiz apa pulak ye..tunggu....hihi

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

mahal tapi berbaloi.... *thumbs up*

Intan Akma said...

cepat tuh dah tukar M...