Sunday, May 12, 2013

pengalaman pertama : alia dan flight

Views
alhamdulillah...dah selamat sampai bumi sabah...terima kasih tak terhingga kepada staff air asia sebab banyak tolong angkut aku ke hulu ke hilir...paling best, tak payah beratur untuk cop imigresen, sumendia yang buat...owh...time kasih abang air asia...kalau tak kerana dia, kompem kena beratur, berdiri dalam 15-20minit jugaklah...huh...letih mak nyah oi...

oh ya...memandangkan ini adalah pengalaman pertama alia naik kapal terbang dan pertama kali dia bermusafir sebegitu lama...kesian alia...start dari kalut2 nak naik flight, dalam flight dan nak turun flight, satu je doa aku masa tu...lindungilah dan permudahkanlah semuanya untuk alia...betapa dalam ati ni, ingat dia aje...aku susah kena jalan sana, jalan sini, aku tak terasa sangat...untukmu wahai anak...
 
mula2 memang kelat sketlah, sebab alia mana boleh bising2 kalau dia nak tidur...syukurlah dia dapat jugak tidur dalam kekalutan itu...mungkin jugak sebab dia dah penat kan...
                     

aku punya flight ke sabah petang, tengah2 panas terik...arak alia ke sana sini...masa tu dia dah nak tidur tahap gaban dah, tapi aku sengaja tak bagi dia tidur lagi...tahan punya tahan, belum sempat flight berlepas, dia dah tidur dah...ada sekali dia nangis sebab bising bunyik pramugari duk bagi arahan kan, hahaha...marah dia sebab bising, sebab dia mau tidur punya pasal...aku tepuk2, tidur jugaklah dia...

sepanjang perjalanan yang makan masa lebih kurang 3 jam tu, dia tidur aje...adala dia nangis, tapi sekejap je lah..,alasan dia, takdak sebab lain...sebab dia nak tidur, and please...jangan bising...hahaha...kelakar je alia ni...

pastu sempat lagi mamanya amek gambar buat kenangan alia nanti...oppsss...maaf ye, mama dia terlebih lentok di situ...wakaka

                     
                for the first time ever, inilah aku yang terkini

                     
     ini pulak, alia si budak nak tidur sila jangan bising ye, kikikiki
 
alhamdulillah, syukur sangat2 sebab alia tak ada masalah sangat...senang nak uruskan dia...tak banyak ragam...terima kasih ya allah ya tuhanku...

notakaki : sentiasa peluk alia rapat2 sebab takut dia tekejut dengan bunyi2 sekeliling

7 comments:

mawar berduri said...

comelnya dia tdr..

Mimie Najib said...

alahai alia.. bukan kemain dia ye..nak tido kena senyap2 baru tenang + dapat mimpi indah ye.. =)

comel alia..alhmdulillah dipermudahkan segalanya.. :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

Alhamdulillah dah sampaiiiiii...penat sangat alia n mama aliaaa...3jam tuuuuu...hihi

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

mama nye.... :( cepat2 bwk alia balik erk....gamba ats meja skolah i tu ari2 i tgk :( sedih :'(

Intan Akma said...

huhu..garang baby nih ;D

Deqla Manjew said...

wahh untungnya dia kecik2 dah merasa naik flight...hihi

JaSSNaNi said...

comel la alia.. hidung tinggi ni...