Wednesday, May 8, 2013

kecoh bekas menteri besar kedah meninggal dunia

Views
ya rabbi...maaf yer, aku kat sini bukan nak jadik tukang berita yang tak bertauliah...tapi sekadar nak clearkan apa yang telah disebarkan...

baru tadi petang, dalam kul 2 lebih gitu heboh kat fb aku gitau haji azizan, yang juga bekas menteri besar kedah penggal yang lepas, dilaporkan meninggal dunia...kecohlah duk sebar sana sini, tak lupa yang duk sedekah alfatihah...perghhh...

aku dahla time tu baru bangun tidur, agak terkejut la jugak kan...so, nak le kompemkan betul ke idok...tunggu berita tv1, sah...haji azizan dilaporkan stabil...

weiii...awat hangpa sume duk share benda yang tak betoi ni...jangan lagu tu wei...kesian sama haji azizan...astaghfirullahalzim...dengan aku2 sekali pi percaya berita yang pelesu itu...huh...istighfar banyak2...

notakaki : kan aku dah pesan, make sure berita tu sahih dulu baru pakat duk share, jangan share berita pelesu...pitenah jadiknya nanti...haruuu...

12 comments:

JaSSNaNi said...

haa.. tu la.. betui tu.. toksah dok share kabar angin.. sian dia.. dia stabil apa.. kan kan.. baru tengok gak tadi..

Mimie Najib said...

saya paling tak berani nak share2 pasal hal kematian ni..nak2 kita ni tahu dari orang share2 maklumat.. kadang tu tak betul pun.. bila tengok berita, orang tu cuma tenat.. dosa juga tu main share berita palsu..

mawar berduri said...

biasa lah tu..kabar angin mmg mcm tu..

therosputih said...

kak jassnani
kecoh kemain lagi tadi kat fb, sampaikan ngan ain ain sekali percaya...tu yang geram tu...

therosputih said...

mimie
itulah...tak pasal2 ain pun dapat share jugak share berita pelesu nih tadi...

therosputih said...

mawar
pasni kena beringat lebih sket dah...

Deqla Manjew said...

ishh.. dorang nih.. perkara camnih pun nk wat main ka?...

Intan Akma said...

sekarang ni org memang bnyk mereka cerita..kesian pada org yg dh terkena tu

cik azLyzah⊙.☉ said...

eiii...orang masih hidup di sumpah pulok...tak baik mereka2 ne...suke sebarkan berita palsu..tah sape punya keje lah tuuu...

therosputih said...

deqla
entahla...manusia ni macam2...

therosputih said...

intan
sekarang ni, jangan percaya boolat2 berita yang disebar dalam internet...tgk tv baru boleh percaya...

therosputih said...

cik
entahlah cik...sabar jo lah...