Monday, May 6, 2013

makcik karipap

Views
suatu tengah malam, sedang bersiap2 nak tidur, tiba2 dengar bunyi periuk kat dapur...

aku : hah...bunyik apa tu?
dia : ada orang nak makan kot
aku : sape lagi yang nak makan, sume orang dah makanla
dia : hantu???
aku : MAKCIK KARIPAP
dia : takkanla...karipap dah habis...
aku : makcik...pau ada?
dia : takde nakk...dah habis...
aku : tu mesti dia ngah bukak periuk sardin, nak buat karipap inti sardin...

tiba2 dengar bunyik atas siling rumah

dia : hah...aaaaa
aku : cit

notakaki : nasib malam ni bukan malam jumaat, hahaha...*sengaldiadahmaidahni

10 comments:

Intan Akma said...

apekah saya yang blur???pau tu pulak ape kaitan ye?hehe..

therosputih said...

intan
hehehe...pau tu terkeluar soklannya sebab ain suka mkn pau instead of karipap...hehehe

Mimie Najib said...

cuba memahami..tp xbape nak fahami..hehehe..

Deqla Manjew said...

errkk.. x paham sgt ceritanya... hihi

otai87 said...

hantu karipap... hahaha... femes kot kat matrik pasal makcik karipap ni... ko beli tak ain? haha

therosputih said...

mimie
hehehe...takpelah kalau tak paham...wakaka

therosputih said...

deqla
kena paham pasal makcik karipap tu...

therosputih said...

otai
huh...alhamdulillah tak pernah beli nagn makcik karipap pemes tuh...tp slalu beli karipap ngan makcik jual karipap tepi jalan jer...hahahaha

mawar berduri said...

x brpa nak fhm..hehe

cik azLyzah⊙.☉ said...

bace balik2 still blurrrr...ke cik yang lambat pick up :(