Wednesday, May 15, 2013

day 2 at rumah

Views
selepas kejadian nangis2 alia pada malam sebelumnya tu, aku dah jadi takut dan fobia nak tinggalkan alia sendirian...jadik, susahla sket aku nak buat aktiviti lain...nak mandi pun tak aman beb sebab takut alia nangis aku tak dengar...

overall, alia much better compared ngan a dah before...siap main2 ngan mama lagi...

                     
muncung2 mulutnya tu galak sangat berborak ngan mama

pas borak, mestila lapar...hahaha...alia2...
                     
nampak kembang setaman pulak mukanya dia buat muka gitu

                     
gigih nak pegang alat mainannya tu

kemajuan alia sehingga ke hari ini...dah pandai sembur2...duk abuuuu abuuuu...tapi kadang2 je dia buat gitu...pastu, dah pandai pegang2 dah...dah boleh handle tangan kanan ngan kiri untuk pegang sesuatu yang kita tunjuk kat dia...

anak kawan aku, hana...dah boleh meniarap dah...alia, baru belajar nak mengiring...hihihi...seronok tengok perkembangan anak...

notakaki : anak anjing depan umah ni tak habis2 lagi buat bising, kesian alia asik terkejut...
 

 
 



11 comments:

Intan Akma said...

hehe..xhabes2 ngan anak anjing depan umah

Intan Akma said...

saya dulu selalu tiarapkan anak.agak2 dia dah penat baringkan la semula.saja nak kasi dia kuat tahan dada & angkat kepala..kejap pon jadi lah

Deqla Manjew said...

time dia sembur2 tu mesti smpai berbuih2 mulot dia kan...hihi..comey...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Alia dok dengan sape time ain keje nt?

#alahaiiiii...jelous pulak tengok owg ade baby ne...

Mimie Najib said...

bulatnya alia..geram tgk.. =)
rasa macam nak gomol2..hehe

therosputih said...

imtan
entah bila la anjing2 tu nak blah...

thanks kongsi tips tu...ari ni try buat kat alia...=)

therosputih said...

deqla
dahla berbuih, siap menitik2 lagi tu...hihihi

therosputih said...

cik
masanya kan tiba..buat masa ni, enjoy hidup berdua dulu...

therosputih said...

mimie
ni pun tak bape nak boolat...ada lagi yg,enih boooolat dari alia...

mawar berduri said...

buat aduanlah..

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

ma kata gugur lah rambut omak dia nanti