Thursday, May 2, 2013

layan alia pagi-pagi

Views
tengok tajuk entry dah tau dah, mak budak nih takde keje lain, asik nak cerita pasal anak dia la tu...

mintak maap lah kawan2 eh...seronok nak bercerita tentang anak, kalau kawan2 rasa cam....mmmm...bohsannya ngan blog nih atau menyampahnya ngan tuan punya blog nih, aku mintak maap sekali lagi, sbb takde niat nak buat korang jadi gitu pagi2 ni...chillll....

ari ni, awal lagi alia bangun...seperti biasa...bagi susu taknak...ok fine...tau dah dia nak apa...dia nak main2, senyum2 ngan mama la tu...okay...jom gudik2 sama dia!!

last2 dia pusing tengok dinding, dan berusaha untuk meniarap...usaha tangga kejayaan...tapi paling kelakar bila tengah2 berusaha sampai merah muka2 duk nak pusingkan badan dia meniarap kan...sekalik dia pusing arah aku, tengok aku, pastu nangis2 manja dia seolah2 nak cakap mama...alia tak boleh nak buat ni...aku gelak je kat dia, pastu cium pipi, tepuk2 bontot...terus senyap nangis...

gigih berusha sampai merah muka

toleh mama nak mintak tolong

sambung gigih lagi

notakaki : belajarlah mencapai kejayaan dengan bersusah payah, kelak...kejayaan itu lebbbbih manis...

15 comments:

JaSSNaNi said...

good job alia... buat lagi.. alia mesti boleh.. hari ni anak akak fiyya genap 4 bulan.. mlm tadi dia berjaya pusingkan badan meniarap.. tapi tak lama dia tergolek balik... hehehe.. lepas tu mintak susu mcm org kelaparan.. walhal baru cuba meniarap je.. ape pun suka sangat tengok anak dah mampu buat.. :) comelkan.. :)

therosputih said...

kak nani
fiyya perlukan tenaga...hehe..comel2...

Sue Bee said...

layan jgn tak layan..perkara tu lah pertama kali kena buat bila bangun pagi-pagi..

Mimie Najib said...

comelnya alia.. tmbam pula tu.. kalau sy pun geram.. =)

Intan Akma said...

biaselah tu..excited dapat baby..saya pon cenggitu jugak..huhu

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

alololololo tianye nye alia ngeh3 cepat2 berjln erk....xyah merangkak

JaSSNaNi said...

betul dik.. tenaga mau cukup.. hari ni dia praktis lagi.. harap2 dah biasa nanti dia dah tak menangis.. selalu tangan terkepit.. :D mudah2an alia pun cepat turn badan ye..

therosputih said...

sue bee
bangun pagi, nk tudo mlm2...dia je no 1 nk kena tgk...

therosputih said...

mimie
tu yang best pelok mlm2 tu...

therosputih said...

intan
banyak lagi ni nak kena belajar kan...

therosputih said...

adie
mana blh...kena step by step...

therosputih said...

kak nani
dah blh angkat kepala eh? huhuhu...tak lama dah tu wahai fiyya...

cik azLyzah⊙.☉ said...

gigih alia...hahahaa....good luck sayangggg...

Deqla Manjew said...

alolo..manisnya senyuman dia...

mawar berduri said...

mana boleh bosan..lagi2 nampak baby..geram jer tengok..bila r nak ada baby sndri..huu