Monday, May 20, 2013

my favourite jeans!!

Views
ari tu, masa gi servis kete, for the first time ever...skeetttt je lagi nak genap setahun, aku meninggalkan jeans peberet aku tuh sebab TAK MUAT nak pakai...mengandungkan alia, menyebabkan aku sangat tak selesa untuk pakai sume baju yang kalau kira boleh je lagi pakai walaupun ngah mengandung...

bayangkan, masa pregnant 2 bulan gitu, perut pun tak de lagi kan, aku dah mula sesak nak pakai baju kurung, walhal ok je, takde ketat mana pun...aku ingat lagi, masa dinner sekolah thn lepas, ada kawan aku tu, pregnant 5bulan, siap blh pakai baju kebaya lagi kau...aku masa tu baru 4bulan, dah kena pakai baju ngandung dah, sebab tak selesa punya pasal...

selepas sekian lama, dah bersalin, habis pantang, siap ada extra pantang lagi lepas tu, until now...berjaya jugak kembali macam dulu...

                     
                      pose ala2 model ayu gitu, hahaha...
                    *cubaan untuk berdiri di atas kaki kiri

kalau ikutkan shape tuh, dah lari dah shape mak ni nyah oi...berat pun dah lari...hahaha...tak ape lah, lari2 pun, berbaloi dengan anugerah yang allah dah bagi nih...mak sanggup nyah oi...lagipun, buat apa nak kejar sangat shape tuh, yang penting sihat...*ayat orang pasrah

lagipun, aku nih, doktor dah pesan suh jangan berat2 sangat sebab nanti tulang kaki aku tak kuat nak tampu sangat, nanti tak pasal2 aku sakit lutut yang lebih teruk...sebab tu lah gigih tak gigih jugakla nak turunkan berat badan...demi kesihatan...

notakaki : tak berani nak diet2 sebab takut alia tak dapat nutrien sepenuhnya, i am a fully breastfeeding mother hokay...


8 comments:

Mimie Najib said...

waa, mcm ank dara lagi mama alia ni posing gitu.. =)

therosputih said...

mimie
huk alah...anak dara terlampau dah tuh...

Deqla Manjew said...

wahh.. slim river lagi dia.. chaiyok laa.... ;)

cik azLyzah⊙.☉ said...

ewahhhewahhhhh....back 2 basic eaaa.....tak pe lah...janji sihat walafiat ye dearrrrr

mawar berduri said...

slimnyer dia...

Intan Akma said...

idak ler besar mane pon.. ;D

Intan Akma said...

idak ler besar mane pon.. ;D

Mimie Najib said...

ish..belum lagi tahap melampau..hik3..