Sunday, May 26, 2013

petua kempiskan perut

Views
sejak dua tiga menjak nih, asal celik mata je, satu word je yang keluar...LAPAR...adehla wei...

ada tak petua untuk kenyang tanpa perlu kena makan dan makan dan makan? huh...kalau ada la kan, tak gunala allah bagi nikmat makan kan...hahaha...

meh sini, aku nak share petua kempiskan perut, hasil perkongsian kawan2 di fb...

                     

bila dah kuantiti makan melebihi kualiti yang diperlukan, sume part dah jadik store tempat lebihan lelemak manja...itula jadiknya kalau makan tak hengat...terus terang, aku tak pernah try petua yang kat atas tuh, satu sebab...parut operate tuh, masih terasa sakit dan ngilunya walaupun dah berlalu hampir2 empat bulan yang lalu...adeh...

notakaki : tidak menyinggung sesiapa...


9 comments:

Mimie Najib said...

wah, cara baru ye..hihihi..
kalau operate tak digalakkan.. ;)

mawar berduri said...

hehe..lawak pun ada jugak..tp mmg xbest klu prut buncit..

cik azLyzah⊙.☉ said...

hahaha...cik dah penh try tapi petua ne sungguh tak berkesan buat cikkkkkk......sungguh2,,sungguh2,,tak berkesannn....perut tak makan sama lahhh

ayut said...

ayut skrgni pon dh byk mkn...kena kurangkan mkn la jwab ye pasni..buncit dh perot ni.adehh.

JaSSNaNi said...

sama la kita dik.. walaupun dah dekat nak 5 bulan ni.. operate tu still kebas2 kat perut lagi.. bila garu perut tu cam geli2 je... masih ada ubat kebas ke? adoiiii.. tapi betul cam tak rasa tempat operate tu tau..

Deqla Manjew said...

dah penah baca petua ni.. siap try lagi tu...pas tu siap perot tu bercakap tau.. "aduii sakit laaa..." kohkohkoh...

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

dah oyk cara ni ke bobo.....amik masa 10min bru phm....isyh3

Intan Akma said...

kalau dah memang degil..tampo la banyak kali memang x lut..haha..saya ler tuh

Tampawan said...

hahahah ni lawak