Thursday, May 23, 2013

alia : 114 days old

Views
nak reveal sket kat sini perihal perkembangan si alia selepas 114 hari dilahirkan...lagi seminggu je lagi nak cukup 4 bulan...owh...dah besar dah anak mama sorang ni...

overall, perkembangan alia kalau tengok pada buku rekod dia tu, sumenya normal..alhamdulillah...tapi aku perasan satu je, alia ni berkemungkinan tinggi lampai orangnya sebab dah ada ciri2 ketinggian tu...

paling best, dah boleh angkat2 dan gerakkan tangan dia nak mencapai sesuatu masuk dalam mulut...bila mama dodoikan dia depan dia, laju je tangan dia tu capai2 muka mama pastu nak korek2 mulut mama, sbb mulut je yang duk bergerak kan...kuku dia dahla tajam, hukhukhuk...pernah sekali hampir2 terluka bibir ni kena cakar ngan kuku dia...tapi mama redha aje, sebab alia anak mama...

malam, alia jarang bangun malam...sume dia buat dalam keadaan pejam mata...hisap susu ka, tukar pampers ka...punyala ngantok...bagusla gitu, tak banyak ragam ngan mama kan...cuma nak bagi susu tu, kena kejutkan sket dia, setiap 2 jam, aku akan bangun dan bagi dia susu, walaupun dia hisap tak banyak, tapi cukupla tu daripada dia tak hisap susu langsung...nak tunggu dia bangun menyusu, memang susahlah kot...

kalau dia dah ngantok, atau tanda2 dia nak tido, adalah...dia akan genyeh2 mata dia ngan tangan...yang ni, dari kecik lagi dia dah buat macam tu...dah boleh kenal sangat dah perangai dia...alia alia...

                     

notakaki : mama sayang alia sangat2, permata hati mama selamanya...kasih ibu tidak berpenghujung...selamat hari ibu untuk mama...

9 comments:

Budak Kampung said...

si comel alia pasti akan buat mama hapy dgn perkembgn terbaru kan

Mimie Najib said...

kejap je masa berlalu..kejap je alia membesar..lepas ni alia dah bnyak akal, pening la mama.. =)

Intan Akma said...

cepat je besar dah kan..tahniah beruntung awak dapat baby yang senang di jaga ;D

Intan Akma said...

Kalau pasal bangun menyusu tengah malam plak anak saya pon susah nak bangun tapi sbb dia kecik lagi kadang-kadang dia tdo pon saya angkat kejutkan bagi susu sbb tak sampai hati..hehe

mawar berduri said...

cepatnya dia membesar..baguslah kalau baby kita tak meragam...

Deqla Manjew said...

tacing tgk pic tu... bertuahnya kamu dear.. tetiba terbyg konon2 deqla kiss anak deqla mcm tu.. hurm... sebak plak rasa...huhu

Yumida Huda said...

comelnye
moga alia membesar dgn sihat
jd anak yg solehah

follow sini..ke 368..jemput singgah ke blog Yumida http://umikasum.blogspot.com

cik azLyzah⊙.☉ said...

alolololo...ne yang membuat cik tak sabar2 nak timang anak ne...

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

alia jgn tinggi lg dri i okay....hehehehe