Wednesday, May 8, 2013

bila otak tak betul

Views
bila otak tak betul, gila la tu senang citer...tapi mesti taknak ngaku gila...orang gila pun tak ngaku dia gila, tapi ada je orang yang waras sibuk2 nak ngaku gila sebab dah bunuh orang, dah buat salah itu ini...cit...alasan yer...

dulu, masa aku sekolah menengah, bila aku stress je aku bedal coklat...nak2 time tu koperasi sekolah ada jual coklat, 1 bar tu harga dia kalau tak silap rm1.20 jugakla...melayang duit makan aku untuk minggu tu...

bila dah kerja nih, bila stress...terapi coklat dah tak bape nak jalan dah untuk melegakan aku...sekarang ni, sama ada kuar pi window soping atau pi soping terus, itu sangat melegakan...nak2 plak time tu, ada orang yang sengal2 kuda laut teman...kejap je ilang stress...pas penat jalan, pi melantak...memang aku akan bedal sume yang aku rasa nak, kunun2 tanda lepas perasaan la tu, tak sedar...habis duit dalam poket...

teringat jugak time aku kecik2 dulu, dalam darjah 3 rasanya...aku geram ngan mak ayah aku kot, hah...nak tunjuk memberontak...habis aku baling sume buku aku dari atas meja tu ke bawah...bersepah...dah habis sume buku, baru aku sedar...dan kembali waras...hahaha...nampak kan betapa kuatnya jiwa memberontak dalam diri sendiri...sadis...anak...kau jangan tiru perangai tak helok mak kau nih...

notakaki : merapurapan dalam blog pun adalah satu tanda melepaskan perasaan...

11 comments:

Mimie Najib said...

sama la kita.. suka coklat..tp kalau sy dulu time sekolah suka tido...heehe.. bila bangun terpinga2.. bila ingt balik apa yng terjadi sebelum tido tu, bngang je..hehe..

sekarang ni kalau jadi camtu, hadap blog.. :) sebab kalau nak kuar shoping, duit habis..hehehe

mawar berduri said...

huhu..mmg tak r klu window shoping..xda masa...

therosputih said...

mimie
jom layan kek coklat satu ari nanti...hehehe

therosputih said...

mawar
bizinya sampai tak ada masa...window soping, jalan2 takde hala tuju...best jugak sekali sekala nih...

Deqla Manjew said...

otak x betul tu sbb ikotkan sgt perasaan marah.. huhuhu.. lama2 tu yg jadi gila.. hihi

Intan Akma said...

ubat stress saya x laen x bukan shopping@window shopping.my hubby dh paham sangat kalau kat umah tu muka masam, asik nak membebel aje dia hangkut la p shopping.sampai mall terus senyum..gaduh pon boleh cepat sejuk haha...dasat ke tidak???kikiki

cik azLyzah⊙.☉ said...

hahhhhh....bedal colkalataaaeeeee yeaaaa..
kalau cik stress sangat,cekup bantal ke muka pastu jeritttttttttttt....

therosputih said...

deqla
bahaya tu..baik pi soping perabihkan mana yang patut...wakaka

therosputih said...

intan
ubat paling mujarab tuh...hehehe

therosputih said...

cik
alang2 amek banyal, tido la terus...hehehe

JaSSNaNi said...

ain.. kalau ko nak tau.. akak ni kalau stress je makan ubatnya.. mmg tak turun la berat badan lepas ni..